1. marta počinje rekonstrukcija OŠ Radoje Domanović u Paraćinu

 1. marta počinje rekonstrukcija OŠ Radoje Domanović u Paraćinu

Potpisivanjem ugovora između Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Republike Srbije, Opštine Paraćin i kompanije TRON TEX iz Novog Sada stvoreni su uslovi za početak radova na potpunoj rekonstrukciji paraćinske Osnovne škole „Radoje Domanović“. Predsednik opštine Paraćin Vladimir Milićević i predstavnici novosadske firme koja će izvoditi radove potpisali su danas ugovore i dogovorili osnovne tehničke detalje.

Ovo je najveći projekat koji smo ikada imali što se tiče bilo koje škole. „Radoje Domanović“ je naša najveća i najstarija škola, škola će biti potpuno rekonstruisana, sa potpunom zamenom stolarije, uređivanjem apsolutno svega, dogradnjom nove kuhinje i trpezarije i sa izgradnjom novih terena u samom dvorištu. Tu ćemo imati terene i za mali fudbal i za mini pič i atletsku tartan stazu i teniski teren, teren za odbojku, pa čak i teretanu na otvorenom.

najavio je Vladimir Milićević, predsednik opštine Paraćin.

Vrednost radova iznosi 287 miliona 600 hiljada dinara bez PDV-a. Ovu investiciju Opština je dobila preko Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima. Trenutno je u toku nabavka za nadzor, a odmah nakon toga krenuće i radovi na rekonstrukciji. Koordinator na Projektu obnove biće Dejan Nešić, član opštinskog veća zadužen za obrazovanje koji je sa izvođačima radova danas obišao školu. U narednim danima biće obavljeno potpuno izmeštanje učenika u druge škole, kao i pražnjenje inventara, kažu iz Opštine.

Učenici će biti raspoređeni u Ekonomsku i Tehnološku školu, organizovaćemo tako da svi idu u istu smenu, tako da ne bude mešanja sa srednjoškolcima. Rok za završetak radova je 270 dana, ali mi se nadamo da će biti završeno do 1. septembra, da bismo školu imali operativnu za početak nove školske godine. To je naša neka želja, ali videćemo da li je to ostvarivo, ima tu mnogo posla a i uvek se tu javi gomila nekih nepredvišenih problema. Mi ćemo biti tu i rešavati stvari na licu mesta.

kaže Milićević.

Plan je, prema rečima predsednika opštine, da postojeća stolarija škole bude iskorišćena tamo gde je potrebno – u nekim seoskim školama i mesnim zajednicama.

Projekat rekonstrukcije predviđa i radove na spoljašnjoj izolaciji sa fasadom, rasveti, zatim spuštanje plafona, zamenu grejnih tela, sanitarnih čvorova i podova. Takođe, planirana je ugradnja lifta za učenike sa invaliditetom.

Povezane objave