10. Regionalni sajam obrazovanja NOUFEST 2022 u petak u ćuprijskoj Adi

 10. Regionalni sajam obrazovanja NOUFEST 2022 u petak u ćuprijskoj Adi

Odgovorni prema planeti slogan je pod kojim će u petak biti održan jubilarni 10. Regionalni sajam obrazovanja NOUFEST 2022. U ćuprijskoj Hali sportova Ada ove godine će se posetiocima predstaviti skoro 40 fakulteta i visokih škola sa svih univerziteta u Srbiji.

Veliki broj uglednih obrazovnih institucija iz zemlje predstaviće svoje obrazovne programe i profile, a zainteresovanima pružiti detaljne informacije o načinu upisa, smerovima i vidovima obrazovanja. Po broju izlagača, domaćih visokoškolskih institucija, ćuprijski Sajam obrazovanja zasluženo nosi epitet jedne od najmasovnijih i najvećih sajamskih manifestacija za promociju obrazovanja u zemlji.

Od 19. marta do 10. jula, na sajtu www.noutim.org budućim srednjoškolcima biće predstavljeni obrazovni profili i način rada srednjih stručnih škola i Gimnazija sa teritorije Pomoravskog okruga i šire.n

Svake godine u okviru NOUFEST-a budu orgaizovana zanimljiva i raznovrsna predavanja, pa ona ni na jubilarnom desetom Sajmu neće izostati. Organizator kao interesantnija izdvaja predavanja dr Stevana Jokića „Pomozimo nastavniku da realizuje brži i lakši način učenja“ i Desanke Damjanović iz kompanije „E reciklaža“ – „Recikliraj za budućnost“. U skladu sa ovogodišnjim sloganom sajma jedna od tema biće i očuvanje životne sredine i svet ekologije.

Sajam obrazovanja u petak će biti otvoren u periodu od 10-16h. Ulaz je slobodan, a autobuski prevoznik EUROLIN Paraćin obezbedio je besplatan prevoz za organizovane posete učenika iz Jagodine i Paraćina.

Pokrovitelj Sajma obrazovanja NOUFEST 2022 je Opština Ćuprija.

Povezane objave