13 aktivnih konkursa Nacionalne službe za zapošljavanje – rok za prijavu za subvenciju za samozapošljavanje 10. april

 13 aktivnih konkursa Nacionalne službe za zapošljavanje – rok za prijavu za subvenciju za samozapošljavanje 10. april

foto: screenshot www.msz.gov.rs

Subvencije za samozapošljavanje, subvencionisanje zapošljavanja osoba iz teže zapošljivih kategorija lica, zatim javni radovi na kojima se na određeno vreme angažuju nezaposlena lica samo su neke od aktivnih mera politike zapošljavanja koje sprovodi Nacionalna služba za zapošljavanje.

Protekle godine po ovim konkursima do zaposlenja je došlo oko 250 lica sa evidencije nezaposlenih u Paraćinu, a subvencije umnogome znače i poslodavcima koji imaju potrebu za zapošljavanjem. Putem konkursa i subvencija NSZ u Pomoravlju je u prethodnoj kalendarskoj godini radno angažovano više od 900 osoba sa evidencije nezaposlenih.

Jedna od mera zapošljavanja je i subvencija nezaposlenih za samozapošljavanje koja iznosi 300.000 dinara, odnosno 330.000 dinara u slučaju da su podnosioci prijave osobe sa invaliditetom

Ovogodišnji konkursi raspisani su 20. februara, a o svim detaljima i poslodavci i nezaposlena lica mogu se informisati u filijalama NSZ, kao i na internet prezentaciji Nacionalne službe za zapošljavanje.

Povezane objave