132 kovid + slučaja za 3 dana

 132 kovid + slučaja za 3 dana

foto: pixabay.com

Prema najnovijim podacima Doma zdravlja, u prethodna tri dana potvrđena su još 132 slučaja zaraze koronavirusom. Ukupan broj zaraženih u periodu od 1-11. novembra iznosi 503, podaci su paraćinske kovid ambulante.

Nakon dana pauze, danas je u Domu zdravlja nastavljena i vakcinacija protiv ove bolesti. Interesovanje je i dalje najveće za treću dozu vakcine protiv kovida 19, a prema rečima dr Ivane Marjanović, koordinatirke za imunizaciju u Domu zdravlja Paraćin, u prethodnih par dana bio je osetan i blagi porast interesovanja za prvu dozu.

Nama je cilj da podstaknemo vakcinaciju prvom dozom, dakle one ljude koji još uvek nisu primili nijednu vakcinu. U utorak smo imali blagi porast broja datih prvih doza – 32, što je duplo više nego prethodnog dana. Ipak, to je i dalje jako slabo, još uvek nismo blizu rezultata koji bi bio zadovoljavajuć. Za buster dozu je prilično dobar odziv, sada već dolazi i do gužvi jer je po novim preporukama vreme za treću dozu nakon 5 meseci od revakcinacije vakcinama Fajzer i Sputnjik, odnosno 4 meseca od revakcine Sinofarmom. Prethodnih dana bilo je i preko 200 datih trećih doza.

kaže dr Marjanović

19 350 Paraćinaca primilo je prvu dozu vakcine protiv kovida 19, dok je njih 18 580 revakcinisano. Buster dozu, zaključno sa sredom 10. novembrom primilo je 6 039 građana Paraćina.

Povezane objave