140km nove kanalizacione mreže u Paraćinu kroz projekat „Čista Srbija“

 140km nove kanalizacione mreže u Paraćinu kroz projekat „Čista Srbija“

foto: screenshot alo.rs

Paraćin će biti jedna od 65 opština i gradova uključenih u projekat „Čista Srbija“ kojim je predviđeno izvođеnjе radova na izgradnji postrojеnja za prеčišćavanjе otpadnih voda, kanalizacionе mrеžе i pumpnih stanica, kao i sanacija ili izgradnja rеgionalnih dеponija. Projekat je prošle nedelje predstavljen na naučnom simpozijumu u Petnici, čemu je prisustvovao i predsednik opštine Paraćin Vladimir Milićević.

U okviru projekta, na teritoriji opštine Paraćin je u planu izgradnja 140 kilometara nove kanalizacione mreže kao i tri moderna postrojenja za preradu otpadnih voda, o čemu je Milićević građane obavestio putem svoj instagram profila. Vrednost radova koji će biti izvedeni u paraćinskoj opštini iznosi 70 miliona evra.

foto: screenshot RTV kanal M

Prema projektu Čista Srbija, plan je da se tokom narednih pet godina u Srbiji izgradi 7.000 kilometara kanalizacione mreže i više od 250 postrojenja za preradu otpadnih voda. Za sprovođenje projekta izgradnje komunalne infrastrukture i infrastrukture za odlaganje komunalnog čvrstog otpada nadležno je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture koje ovu investiciju realizuje u saradnji sa kineskom građevinskom korporacijom CRBC Džang Sjaojuen.

Povezane objave