5K ZA NAŠE STANIŠTE – u nedelju na Grzi

 5K ZA NAŠE STANIŠTE – u nedelju na Grzi

foto: https://www.facebook.com/nasestaniste

Ljubitelji prirode, šetnje, trčanja i eko aktivisti u nedelju će biti ujedinjeni, i to u nameri da pruže svoj doprinos u podizanju svesti o svom lokalnom staništu. Trka i šetnja 5K Za naše stanište biće održana na Grzi u nedelju 8. maja, s početkom od 10:30.

Pred učesnicima će biti staza duga 5 kilometara i ona prati regionalni put na Grzi. Pre samog starta trke, na sportskom terenu prekoputa restorana Koliba, biće organizovan javni forum na kome će aktivisti grupe Naše stanište, uz tri sagovornika, iz oblasti ekologije skrenuti pažnju na važnost ekoloških pitanja za lokalnu zajednicu, kao i na to: šta se konkretno radi na polju ekoloških napora u Pomoravlju; koje su uspešne priče ekoloških akcija iz ostatka Srbije; šta kažu eksperti – kako delovati proaktivno.

Trka nije takmičarskog karaktera, već način da se podigne svest o ekološkim problemima. Ipak, najbrži će dobiti simbolične nagrade, dok je za sve učesnike obezbeđena voda i slatkiš pred početak trke. Organizatori događaja su aktivisti mlade neformalne grupe Naše stanište, koji iza sebe već imaju rad na dokumentovanju divljih deponija, kao i akciju čišćenja Grze oko jezera.

Prijava za učešće u trci, odnosno šetnji, moguće je na ovom linku.

Povezane objave