90 kovid + u prethodna 4 dana

 90 kovid + u prethodna 4 dana

U prethodnih par dana paraćinska kovid ambulanta beleži blagi porast broja pregleda i obolelih od kovida, prema rečima lekara paraćinskog Doma zdravlja. 90 slučajeva zaraze ovim virusom potvrđeno je u periodu od četvrtka do nedelje, govore poslednji podaci kovid ambulante.

Prema rečima dr Snežane Nikodijević, pomoćnice direktorke Doma zdravlja Paraćin, broj pregleda koji se dnevno obave u kovid ambulanti govore u prilog tome da na ovaj virus nećemo skoro zaboraviti.

Trenutno imamo blagi porast broja pregleda, između 50 i 60 dnevno. Simptomi sa kojima pacijenti dolaze su najraznovrsniji, kao i do sada – od kašlja, bolja u mišićima do visoke temperature.

kaže dr Nikodijević.

U paraćinskom Domu zdravlja od nedavno je moguće primiti i četvrtu dozu vakcine protiv kovida.

Četvrtu dozu vakcine može primiti svako ko želi, a kome je od primanja treće doze prošlo 5 meseci. U našem Domu zdravlja na raspolaganju su vakcine proizvođača Sinofarm i Fajzer.

rekla je dr Nikodijević.

Vakcinalni punkt na drugom spratu Doma zdravlja otvoren je radnim danima od 8-13h. Tokom marta meseca do sada je u paraćinskoj kovid ambulanti kod 406 osoba potvrđeno prisustvo virusa korona. Radno vreme kovid ambulante je svakog dana od 7-17h.

Povezane objave