Akcija „Bezbednost dece u saobraćaju“ paraćinskog Crvenog krsta za mlađe školarce

 Akcija „Bezbednost dece u saobraćaju“ paraćinskog Crvenog krsta za mlađe školarce

„Bezbednost dece u saobraćaju“ jedna je od onih aktivnosti kojoj Crveni krst Paraćin redovno posvećuje pažnju i organizuje svake godine, i to u saradnji sa PU Paraćin i saobraćajnom policijom. Ona je najpre usmerena na mlađe razrede i posebno se odnosi na đake prvake, jer istraživanja pokazuju da su oni najosetljivija grupa u saobraćaju i da im edukacija pomaže da se što pre uklope u pravila saobraćaja. Na ovaj način promoviše se adekvatno ponašanje svih učesnika u saobraćaju i time doprinosi smanjenju broja povređenih i stradalih u saobraćajnim nesrećama.

Prošle nedelje u okviru ove akcije volonteri su obišli osnovne škole „Momčilo Popović Ozren“, „Radoje Domanović“, „Đura Jakšić“, „Vuk Karadžić“, „Branko Krsmanović“ – sa područnim odeljenjima.

Predavanja su školarcima održali Aleksandra Buzsaž i Miroslav Mitrović aktivisti paraćinskog Crvenog krsta koji su ih upoznali sa radom ove organizacije, a potom i saobraćajni policajac Mlađa Rašić koji je deci govrio o osnovama pravilnog ponašanja i bezbednosti u saobraćaju, kako da učestvuju u saobraćaju bezbedno kao pešaci, kao vozači i kao putnici i koja su to pravila kojih treba da se pridržavaju na ulici.

Ono što je predavače posebno obradovalo jeste zainteresovanost dece za ovu temu i brojna pitanja koja su čuli od učenika osnovnih škola. Sva deca dobila su raspored časova sa uputstvima kako da se zajedno sa svojim roditeljima pravilno i bezbedno ponašaju u saobraćaju, kažu organizatori akcije.

Povezane objave