Andrija Radivojević novi predsednik OO SPS Paraćin

 Andrija Radivojević novi predsednik OO SPS Paraćin

Opštinski odbor Socijalističke partije Srbije danas je dobio novo rukovodstvo, na čijem će čelu kao predsednik biti Andrija Radivojević. Na današnjoj izbornoj konferenciji izabrani su i novi članovi opštinskog odbora, a prema politici SPS-a ovaj demokratski proces održava na četiri godine.

Novoizabrani predsednik Opštinskog odbora Andrija Radivojević, privatni preduzetnik iz Paraćina, 14 godina je član Socijalističke partije Srbije.

Za mene ovo jeste velika čast, a što se sledećih koraka tiče – lokalna politika SPS-a se neće promeniti drastično. Milan Marković je bio moj prethodnik, ja sam Andrija Radivojević. SPS nije ni Milan Marković ni Andrija Radivojević – SPS su svi članovi Opštinskog odbora, tako da naša politika ostaje ista. Lokalna koalicija sa SNS-om ostaje na istom, znači samo se menja potpisnik svega toga, a sve drugo ostaje isto.

istakao je Radivojević.

Andrija Radivojević rođen je u Boljevcu gde je završio i osnovnu školu. Srednju školu završio je u Paraćinu, a dalje školovanje nastavlja u inostranstvu – diplomirao je na Univerzitetu IFAM u Parizu, masterirao u Budimpešti. Privatni je preduzetnik u oblasti hotelijerstva i turizma. Osnivač SD Area 35. Oženjen, otac jednog deteta.

Njegov prethodnik na funkciji bio je Milan Marković koji je predsednik OO SPS bio dva mandata.

Po nekim i svojim načelima, a i prosto verujem da treba u praksi da bude tako, da ljudi na nekim odgovornim funkcijama posle nekog perioda se jednostavno i zasite i potrebna je neka nova energija. Svi smo mi, u suštini, članovi Opštinskog odbora koji teži ka tome da bolje radi u perspektivi, tako da bih u tom smislu i budućem rukovodstvu se stavio na raspolaganje da radim u korist Socijalističke partije Srbije, kao i do sada. Poželeo bih im puno sreće u radu, puno strpljenja i živaca u ovom periodu koji je jako interesantan za bavljenje politikom.

rekao je Milan Marković, doskorašnji predsednik OO SPS Paraćin.

Potpredsednik Socijalističke partije Srbije Branko Ružić koji je večeras posetio Opštinski odbor SPS-a tom prilikom istakao je da ova partija predstavlja faktor stabilnosti – ne samo na republičkom nivou, već i na lokalnom.

Uveren sam da ćemo to dokazivati i u nekom budućem periodu. Smatram da je upravo naša izborna konferencija koja je odisala jednom demokratskom atmosferom iznedrila pravog predsednika. Lidera koji svakako sam, bez pomoći njegovog tima koji će biti sa njim, ne bi bio u prilici da napravi neke ephalne nove rezultate. Ono što je najvažnije, to je da Socijalistička partija Srbije ovde tradicionalno u Paraćinu od 1990. kada smo nastali pa do 2000. kada je bio neki, rekao bih, presek svih onih turbulentnih vremena, a i nakon toga igra jednu značajnu ulogu pre svega u biračkom telu koje predstavlja refleksiju svojih aspiracija, želja, karijernih ciljeva, a tu refleksiju vidi upravo u Socijalističkoj partiji Srbije. Uveren sam da naš doprinos i sadašnjoj lokalnoj vlasti, a uveren sam i mnogo više nekoj budućoj nakon nekih novih lokalnih izbora, mnogo znači sa aspekta državotvornosti i realizacije infrastrukturnih projekata, svega onoga što zadire u sve segmente društva koji dotiču naše građanke i građane.

rekao je Branko Ružić, potpredsednik Socijalističke partije Srbije.

Osim izbora predsednika, na današnjoj konferenciji izabrano je 35 članova Opštinskog odbora, a na sednicama ovog odbora biće izabrano preostalo rukovodstvo, kažu iz SPS-a.

Povezane objave