Boško Obradović: savremeno srpsko selo danas poniženo

 Boško Obradović: savremeno srpsko selo danas poniženo

Predsednički kandidat i lider Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović, Žika Gojković predsednik Pokreta za obnovu Kraljevine Srbije i Mirko Čikiriz potpredsednik POKS prisustvovali su tribini Patriotskog bloka za obnovu Kraljevine Srbije održanoj u Donjem Vidovu.

Pred oko stotinak simpatizera Patriotskog bloka predstavljen je program za koji se koalicija zalaže – pre svega za vraćanje stare slave selu i srpskom domaćinu:

Ono što je posebno dramatično je to što je savremeno srpsko selo poniženo i uvređeno ne samo pod ovom već i pod mnogim bivšim vlastima. Život na selu je na neki način život pun diskriminacije i nepravde u odnosu na život u gradu. Kao da u selu žive građani drugog reda. A ja ne znam ni jednog velikog Srbina u našoj istoriji, a da nije rođen na selu. Srbiji treba vlast koja voli selo.

rekao je Boško Obradović, predsednički kandidat Patriotskog bloka.

Na tribini su govorili i Nemanja Radomirović, predsednik POKS Paraćin, ali i Ivica Velović, predsednik MO u Donjem Vidovu. Predstavljeni su i paraćinski kandidati za narodne poslanike Nevenka Petrović, Ivica Savić i Milan Mikić.

Značaj poboljšanja uslova života i rada na selu istakao je i domaćin tribine, predsednik mesnog odbora POKS-a u Donjem Vidovu.

Selo nam je u haotičnom stanju i ako se agrarna politika uskoro ne promeni, selo će nam ostati prazno, nećemo imati čime da zadržimo našu decu na selu. Nadam se da će ova koalicija i predsednički kandidat svojim programom da promene nešto u Srbiji na bolje kako bi došlo do blagostanja i kako bi se selo oporavilo.

istakao je Ivica Veljović, predsednik MZ POKS Donje Vidovo.

Prema rečima najviših funkcionera Pokreta obnove Kraljevine Srbije, uništavanje Srbije dešava se još od 1945. i jedino bi povratak monarhije društvu i državi omogućio oporavak.

Mi ne tražimo 10 godina, ne tražimo ni 5 godina. Mi samo tražimo da nam date šansu da pokažemo da nikad nismo vladali i da smo drugačiji od svih drugih.

rekao je Žika Gojković, predsednik POKS.

Moderno školovanje za mlade, lakše do zaposlenja bez partijske knjižice, početni kapital za pokretanje privatnog preduzetništva, podrška poljoprivredi – samo su deo programa koalicije Srpskog pokreta Dveri i Pokreta obnove Kraljevine Srbije.

Na pitanje sa kim bi, s obzirom na to da sebe pozicioniraju kao opciju koja nije bliska ni vlasti ni ostatku opozicije, sutradan mogli da formiraju vlast, a sa kim nikako ne, Obradović odgovara:

Mi zaista jesmo neki „treći put“ na ovim izborima i obraćamo se onima koji su protiv aktuelne Vučićeve vlasti, ali nisu ni za povratak na bivšu Tadićevu vlast. Mi svakako ne možemo biti u bilo kojoj vlasti koja se odriče Kosova i Metohije, koja priznaje lažni genocid u Srebrenici, koja je za članstvo u NATO-u i to su za nas neke crvene linije, kao što je to i uvođenje sankcija Rusiji. To su sve stvari oko kojih ne možemo praviti kompromise.

kaže Obradović.

Kada su u pitaju uslovi u kojima se vodi predizborna kampanja, Obradović kaže da postoji pomak u odnosu na ranije godine, ali i da ipak ima neregularnosti.

Pre svega, RTS je sva predstavljanja kandidata prebacila na RTS 2, iako je sporazumom dogovoreno da budu na RTS 1. Radna grupa za eksternu kontrolu biračkog spiska nema podatak koliko je novih državljanstava i novih birača u biračkom spisku, što je prostor za manipulaciju i ono što posebno ističem je da funkcionerska kampanja Aleksandra Vučića traje 24 sata dnevno nedeljama unazad. Sve to baca senku na izborni proces. Nravno, to ne znači našu predaju, mi nastavljamo našu borbu i predstavljanje naše koalicije.

rekao je Obradović.

Patriotski blok za obnovu Kraljevine Srbije BOŠKO OBRADOVIĆ – SRPSKI POKRET DVERI – POKS – MILOŠ PARANDILOVIĆ na parlamentarnim izborima nalaze se pod rednim brojem 11, dok je na predsedničkim izborima Boško Obradović pod rednim brojem 8.

Povezane objave