Brankovi dani u Donjoj Mutnici

 Brankovi dani u Donjoj Mutnici

foto: Filip Stefanović

U okviru ovogodišnjih Brankovih dana, manifestacije posvećene obeležavanju godišnjice od rođenja narodnog heroja Branka Krsmanovića, otvorena je izložba pod nazivom „Sportski duh Paraćina“. Postavka paraćinskog Zavičajnog muzeja se nalazi u spomen kući Krsmanovića u Donjoj Mutnici. Organizatori Brankovih dana koji se obeležavaju četvrtu godinu zaredom su upravo Zavičajni muzej i OŠ „Branko Krsmanović“ iz Donje Mutnice.

Izložba Sportski duh Paraćina govori o istorijatu i razvoju sporta u Paraćinu od Sokolskog društva do današnjih mnogobrojnih sportskih organizacija. Svi zainteresovani  posetioci će moći da pogledaju izložbu radnim danima od 8-14h, uz prethodnu najavu školi.

rekao je Branislav Stojanović, direktor Zavičajnog muzeja.

Škola u rodnom selu narodnog heroja koja i nosi njegovo ime ove nedelje nizom aktivnosti obeležava i svoj dan.

Nekada smo to obeležavali priredbama i brojnijim manifestacijama, sada prilagođavamo trenutnoj epidemiološkoj situaciji i gledamo da što više aktivnosti bude na otvorenom prostoru. Imaćemo promociju knjige pesama „Veliki snovi u malim cipelama“ naše učenice Sofije Gajić. Dodelićemo i nagrade za literarne i likovne konkurse „Da sam naučnik“ i „Izum za čistu desetku“, kao i promociju našeg školskog lista Kamenče.

kaže Aleksandra Obradović, direktorka OŠ „Branko Krsmanović“

Povezane objave