Brojne aktivnosti povodom Dečje nedelje

 Brojne aktivnosti povodom Dečje nedelje

Paraćinska PU Bambi pripremila je niz aktivnosti kojima će biti obeležena Dečija nedelja. Ova nedelja posvećene najmlađima. Predškolci će se kroz rad sa vaspitačima upoznati sa dečjim pravima, za njih će biti organizaovana i pozorišna predstava, sportski dan posvećen značaju fizičke aktivnosti.

Mališani će pripremati ručne radove za humanitarni bazar pod nazivom Deca-deci koji će biti održan u centru grada.

Za veliko finale Dečje nedelje planiran je maskenbal i defile kroz centar grada, a istog dana biće održana i humanitarna prodajna izložba. Početak je zakazan za 10h.

Dečja nedelja je nacionalna manifestacija i predstavlja uspešan model saradnje države, različitih civilnih i strukovnih organizacija, povezivanja svih važnih aktera u zaštiti dečijih prava. Svake godine realizuje se u cilju poboljšanja položaja deteta u Srbiji. Obeležava se svake godine tokom prve nedelje oktobra.

Na našim prostorima Dečja nedelja se obeležava od 1934. godine, i od tada se menja i razvija prilagođavajući svoje programske ciljeve stvarnim potrebama i problemima dece. Od 1987. godine je na predlog organizacije Prijatelji dece Srbije uvedena u zakon o društvenoj brizi o deci. Osnovni dokument za planiranje i realizaciju aktivnosti u toku Dečije nedelje je Konvencija o pravima deteta Ujedinjenih nacija usvojena 1989. godine.

Povezane objave