Članovi paraćinskog Javorka sa reprezentacijom Srbije prvaci Balkana u planinarskoj orijentaciji

 Članovi paraćinskog Javorka sa reprezentacijom Srbije prvaci Balkana u planinarskoj orijentaciji

Milica Nikolić, Branka Bradašević, Angelina Stefanović, Saša Dulović i Saša Milošević – članovi PK Javorak, bili su deo reprezentacije Srbije koja je na Balkanskom prvenstvu u planinarskoj orijentaciji osvojila zlato.

Balkansko prvenstvo u planinarskoj orijentaciji Balkanske planinarske unije (BMU) održano je od 29. septembra do 1. oktobra 2023. godine na prelepim padinama Zlatibora. Kao član komisije za planinarsku orijentaciju PSS deo organizacionog tima bila je Ivana Maksimović, takođe član PK Javorak.

Ovogodišnje takmičenje okupilo je reprezentacije balkanskih država u disciplini Planinarska orijentacija, koji su imali priliku da nastupaju u dve izazovne trke – noćnoj trci koja je održana u petak, 29. septembra, i dnevnoj trci koja je održana u subotu, 30. septembra, na području Tornika.


Balkansko prvenstvo u planinarskoj orijentaciji Balkanske planinarske unije održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva sporta Republike Srbije, Opštine Čajetina i Turističke organizacije Zlatibor, koje su prepoznale značaj i vrednost ovog događaja. Tehnički organizatori su Komisija za planinarsku orjentaciju i PK Tornik Čajetina. 

Organizator takmičenja je Planinarski savez Srbije. Značajnu podršku ovom događaju pružili su sponzori i donatori PSS.

Povezane objave