Crveni krst obeležava Svetski dan zdravlja

 Crveni krst obeležava Svetski dan zdravlja

7. aprila aktivnostima širom planete obeležava se Svetski dan zdravlja. Ovaj dan slavi se kao godišnjica osnivanja Svetske zdravstvene organizacije s jedne strane, ali istovremeno SZO koristi taj datum da bi skrenula pažnju svetske javnosti na najznačajnije probleme u vezi sa zdravljem ljudi na globalnom nivou. Paraćinski Crveni krst redovno raznovrsnim aktivnostima obeležava Svetski dan zdravlja.

Svetski dan zdravlja ove godine obeležavamo u Tehnološkoj školi, ovde su učenici smera zaštite životne sredine koji će održati predavanje svojim vršnjacima. Ovogodišnji slogan nosi naziva „Naša planeta – naše zdravlje“, što znači da se posebno skreće pažnja na očuvanje planete, zaštitu životne sredine, ali i na negovanje zdravih stilova života. Ono što je takođe važno jeste briga za emocionalno, fizičko i mentalno blagostanje planete. 7. april je najvažniji datum u kalendaru zdravlja i Crveni krst Paraćin ga obeležava svake godine.

istakla je Emina Mladenović, stručna saradnica paraćinskog Crvenog krsta.

Predavanje učenika smera zaštite životne sredine nosi naziv Zagađenje životne sredine i posledice po zdravlje čoveka. Osim predavanjem u Tehnološkoj školi, Crveni krst ovaj dan obeležava i štandom u centru grada – kod Maxija, gde će tokom prepodneva kroz direktan razgovor sa prolaznicima i podelu flajera ukazivati na značaj brige o zdravlju, kako pojedinca, tako i planete.

Povezane objave