Crveni krst organizovao predavanje o trgovini ljudima za paraćinske predškolce

 Crveni krst organizovao predavanje o trgovini ljudima za paraćinske predškolce

Crveni krst Paraćin sa volonterima – vršnjačkim edukatorima u programu Borbe protiv trgovine ljudima i u saradnji sa predškolskom ustanovom Bambi organizuje edukativne radionice sa ovom temom u svim vrtićima i predškolskim ustanovama u našoj opštini. Jedno takvo predavanje održano je danas deci koja pohađaju vrtić Kolibri.

Cilj Crvenog krsta je da kroz ovaj vid edukacije deca budu upoznatija, a samim tim i bezbednija u situacijama koje im se mogu dogoditi. Radionica pod nazivom „Miša i Maša“ je apsolutno prilagođena deci tog uzrasta i primeren je način učenja dece predškolskog uzrasta o temi trgovine ljudima.

Crveni krst Srbije program Borba protiv trgovine ljudima sprovodi od 2005. godine, a s obzirom na to da su mladi najranjivija kategorija, edukacije su prevashodno namenjene deci školskog i predškolskog uzrasta. Kroz ovaj program do saa je edukovano više od 350.000 mladih. Ovo je ujedno i jedan od redovnih programa koji sprovodi paraćinski Crveni krst i u okviru kog se godišnje realizuju mnogobrojne aktivnosti.

Povezane objave