Da li je “parkiram se gde stignem” prošlost

 Da li je “parkiram se gde stignem” prošlost

Svi nepropisno parkirani automobili na trotoarima, pešačkim prelazima i stazama, autobuskim stajalištima i na mestima za osobe sa invaliditetom trebalo bi ubuduće da budu uklonjeni paukom, što će njihove vlasnike koštati u najboljem slučaju tek nešto više od 10.000 dinara.

Ovo je u najkraćem najnovija odluka opštinske Uprave za investicije JP  Direkcija za izgradnju. U ovom Javnom preduzeću kažu da je situacija sa nepropisnim parkiranjem automobila u gradu loša i da mnogi ne žele da se parkiraju na obeleženim parkiralištima.

Nepropisno parkirane automobile odnosiće pauk na depo na 7. julu koji se nalazi u bivšoj kasarni. Cena uklanjanja vozila je 3.850 dinara, čuvanje vozila 1.200 dinara po danu, a kazna koju piše saobraćajna policija 10.000. Ukoliko se kazna plati u roku od 8 dana ovaj poslenji iznos je duplo manji, što znači da će nesavesni  vozači u najboljem slučaju morati da plate 10.050 dinara.

Pokretanje ove mere u Upravi za investicije JP Direkcija za izgradnju pravdaju tzv. “dovođenjem u red” kako su naveli bahatih vozača, jačanje njihove svesti i povećanje bezbednosti u saobraćaju.

Prethodnih meseci pa i godina najveći broj nepropisno parkiranih vozile je u ulicama Nikole Pašića, Bore Petrovića i Vojvode Mišića.

Povezane objave