Dačić: SPS spremno dočekuje početak predizborne kampanje

 Dačić: SPS spremno dočekuje početak predizborne kampanje

U hotelu Petrus u Paraćinu u toku je sastanak lokalnih odbora Socijalističke partije Srbije iz Pomoravskog, Šumadijskog i Rasinskog okruga. Predsednik SPS-a Ivica Dačić u izjavi neposredno pre početka sastanka najavio je da će biti reči o referendumu, predstojećim parlamentarnim i predsedničkim izborima, ali i o samom funkcionisanju opštinskih i okružnih odbora stranke.

Moj boravak u Paraćinu povezan je sa mojom odlukom da obiđem sve okružne odbore Socijalističke partije Srbije u susret i referendumu i predstojećim izborima. Razgovaraćemo o stanju u opštinskim organizacijama, pripremama za izbore, o aktuelnoj političkoj situacji. Mi očekujemo da je već podignuta ta radna atmosfera uoči predstojećih izbora. Vrlo je bitno da partijska organizacija bude osposobljena da bi se izbori sproveli. Socijalistička partija Srbije spremno dočekuje početak predizborne kampanje.

rekao je Ivica Dačić.

Kako predsednik SPS-a kaže, vremena ima i mnogo i malo – te ističe su pripreme za izbore već uveliko počele.

Ovde su predstavnici Pomoravskog, Šumadijskog i Rasinskog okruga. Mi smo tu uvek imali dobre rezultate i očekujemo se da ćemo ostvariti dobar rezultat i na sledećim izborima u aprilu mesecu.

ističe Dačić.

Lider SPS-a pozvao je aktiviste da se uključe u aktivnosti vezane za sprovođenje referenduma zakazanog za 16. januar, za koji kaže da je na neki način uvod u izbore.

Cilj promene Ustava jeste nezavisnost pravosuđa, odnosno promena ko bira sudije i tužioce, a sa te strane je to, naravno, od interesa za građane, te pozivam ljude da se ne osvržu na te razne glasine i dezinformacije koje pozivaju da se ne glasa za promenu Ustava – u interesu je svih da se ta promena usvoji.

zaključio je Ivica Dačić.

Sredinom februara može se očekivati odluka o raspisivanju parlamentarnih i gradskih izbora, a početkom marta biće raspisani predsednički izbori, a svi će biti održani 3. aprila 2022. godine.

Sastanku u Paraćinu prisustvuju i Slavica Đukić Dejanović, savetnica predsednice Vlade RS i Branko Ružić, prvi potpredsednik Vlade i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Povezane objave