Dan otvorenih vrata VMŠ u Ćupriji – mesta za 365 studenta na 5 akreditovanih studijskih programa

 Dan otvorenih vrata VMŠ u Ćupriji – mesta za 365 studenta na 5 akreditovanih studijskih programa

foto: Jasmina Branković

365 studenta na 5 akreditovanih studijskih programa upisaće ove godine Akademija vaspitačko-medicinskih strukovnih studija – Odsek medicinskih studija Ćuprija. Master program, strukovni master medicinska sestra pohađaće 75 studenata. Dan otvorenih vrata koji svim zaintersovanim srednjoškolcima nudi priliku da se u neposrednom razgovoru sa šefovima katedri detaljno upoznaju sa planom i programom osnovnih i master studija redovna je promotivna aktivnost škole, a ovogodišnja je održana danas.

Kandidati su imali mogućnost da obiđu učionice, kabinete, laboratoriju i stimulacioni centar, kao i čitaonicu, biblioteku, skriptarnicu i laboratorije za informatiku.

Mi smo škola sa tradicijom. Ove godine obeležavamo 25 godina postojanja i rada i upisujemo 26 generaciju studenata. Diplomu naše škole do sada je ponelo oko 7 i po hiljada studenata, koji su zapravo najbolji ambasadori naše škole u zemlji i inostranstvu. U prvu godinu osnovnih studija, škola upisuje studente na pet akreditovanih studijskih programa osnovnih strukovnih studija, i to Strukovna medicinska sestra, Strukovni fizioterapeut, Strukovni medicinski radiolog, Strukovna medicinska sestra babica i Strukovni farmaceut, dok je u pripremi je akreditacija studijskog programa master strukovni fizioterapeut, koju očekujemo do početka nove akademske školske godine.

rekla je za TV Pomoravlje Biljana Ilić, rukovodilac Odseka medicinskih studija Ćuprija, Akademije vaspitačko-medicinskih strukovnih studija.
foto: Jasmina Branković

Škola poseduje savremeno opremljene kabinete zatim savremeni simulacioni centar, kabinete za informatiku, amfiteatar i biblioteku. Praktična nastava odvija se u nastavnim bazama Zdravstvenim centrima, bolnicama i Domovima zdravlja u okolini, kao i u vodećim kliničkim i banjskim centrima u zemlji.

Paralelno sa promotivnim aktivnostima, Odsek Ćuprija Akademije vaspitačko medicinskih strukovnih studija otpočela je pripreme za upis budućih studenata. Kandidati za upis na osnovne strukovne studije i na master strukovne studije polažu prijemni ispit koji se sastoji od jedinstvenog testa znanja.

foto: Jasmina Branković

Ovogodišnja pitanja za pripremu prijemnog ispita i upis u školsku 2022/23. godinu su dostupnazainteresovani kandidati mogu dobiti popunjavanjem elektronskog formulara na sajtu škole i Zbirka pripremnih pitanja će biti poslata na meil podnosioca.
Izbor kandidata biće obavljena na osnovu uspeha postignutog u srednjoškolskom obrazovanju i roja bodova na kvalifikacionom ispitu.

izvor: RTV Pomoravlje Ćuprija

Povezane objave