Derbi pripao odbojkašicama OK Paraćina

 Derbi pripao odbojkašicama OK Paraćina

Ženski odbojkaški derbi u kome su snage odmerile igračice OK Paraćina i OK Borca, posle 5 odigranih setova pripao je ekipi OK Paraćin – 3:2 (25:20; 25:19; 17:25; 20:25; 15:8).

Ovo je prva sezona u kojoj Paraćinci imaju priliku da gledaju dve paraćinske odbojkaške ekipe na terenu, a borba prikazana u sali Mašinsko-elektrotehničke škole bila je oličenje pravog gradskog derbija.

Odlično je što sada imamo dva kluba u gradu, to je zdrava konkurencija. Bila je dobra utakmica, imali smo malo problema oko prijema, protivnik je stvarno dobro servirao. Sa druge strane, mi smo imali malo iskusnije odbojkašice i možda je to presudilo.

rekao je trener OK Paraćin Bojan Stojčić.

Ružica Živanović, igračica OK Paraćina kaže da nije bilo nezgodno igrati protiv devojaka koje su do skoro trenirale upravo u ovom klubu, a zatim prešle u OK Borac.

Sve su to kvalitetne igračice, većina njih je dugo u odbojci i imaju iskustva, a vremenom će i one mlađe steći isto. Bila je odlična utakmica, nikad nisam igrala u ovakvoj atmosferi.

kaže Ružica iz OK Paraćina.

Nakon što su dobile 3. i 4. set, odbojkašice Borca verovale su da mogu do trijumfa. Ipak, nekoliko grešaka u petom setu koštalo ih je pobede.

Bilo je baš napeto, očekivanja su nam bila pobeda pre svega, ali dobro, borile smo se. Nismo očekivale baš ovoliku podršku. Tu su momci koji treniraju sa nama, tako da smo se baš oduševile.

rekla je Anja Jeličić, odbojkašica OK Borca.

Ni trener OK Borca, u ovom slučaju gostujuće ekipe, nije potpuno zadovoljan onim što su njegove izabranice prikazale u ovom meču, odnosno, kako kaže, nije potpuno ostvaren dogovor sa treninga:

Nije sve funkcionisalo najbolje, dozvolili smo njihovim dobrim primačima, najboljim igračicama Klari i Ružici da se razigraju, da imaju mnogo kontakata sa loptom, a imali smo ideju da probamo da ih malo isključimo, tako da eto taj njihov kvalitet je presudio ovu utakmicu. Najpozitivnije od svega je ova atmosfera, ovoliki broj ljudi na tribinama. Drago mi je što je konačno Paraćin počeo da živi odbojkaškim životom.

istakao je Marko Jovanović, trener OK Borca.

U narednom kolu Međuokružne lige MOS Kragujevac, obe Paraćinske ekipe igraće na domaćem terenu – Borac protiv Fortune, a OK Paraćin protiv ekipe Karađorđa.

Povezane objave