Dodeljeni novčani vaučeri za prvih 5 beba rođenih u 2022.

 Dodeljeni novčani vaučeri za prvih 5 beba rođenih u 2022.

Početak 2022. godine za porodice Nešić, Sretenović, Pavlović, Radovanović i Marković nije mogao biti lepši – već prvi januarski dani doneli su im po jednog novog člana porodice, a prvih pet beba rođenih u Novoj godini Opština je nagradila novčanim iznosom od po 50 000 dinara. Novčane vaučere je danas očevima rođenih beba uručio predsednik opštine Paraćin Vladimir Milićević.

Pored ovih vaučera za prvih pet beba, mi opredeljujemo velika sredstva za svaku novorođenu bebu – 100 000 dinara sa PDV-om, tako da mislimo da je pomoć Opštine Paraćin bar u nekom slučaju značajna. Takođe, velika su sredstva koja i Republika izdvaja tako da mislim da u ovom trenutku država Srbija i opština Paraćin daju velika sredstva za svaku novorođenu bebu. Mi očekujemo da bude što više beba, da se osnuje što više porodica, radićemo aktivno na tome da pomognemo svim mladim bračnim parovima da pospešimo rađanje dece. Naravno, glavna stvar je da svi ti roditelji imaju dobar, stalan posao, da ostanu da žive ovde u Paraćinu.

Ja bih svima čestitao Badnji dan danas i Božićne praznike i sve najbolje želim svima.

rekao je Milićević.

Pavle Nešić prvi je Paraćinac rođen u 2022. godini, a na svet je došao 1. januara oko 13h. Pavle je četvrto dete u porodici Nešić, a otac Aleksandar kaže da je pomoć Opštine dobrodošla:

Ovo je jedan lep gest i podsticaj grada svima nama, a i nekim budućim roditeljima koji će se odlučiti na taj korak. Svaka čast za grad.

ističe Aleksandar Nešić, otac prvorođene bebe u 2022. godini.

Prvog januarskog dana, odmah nakon Pavla, kao druga beba u opštini rođena je i devojčica Sofija Pavlović, a tata Marko kome je ovo drugo dete kaže da su finansijska sredstva koja roditelji novorođenih beba dobijaju u ovoj godini veća nego ranije.

Svaka pomoć znači i dobro je došla, hvala Opštini. Za prvo dete podsticaji su bili manji u odnosu na sad.

rekao je Marko Pavlović.

Iz Opštine poručuju da se na godišnjem nivou za ove namene iz budžeta izdvaja između 25 i 30 miliona dinara i da će u godinama koje slede nastaviti da rade na podsticaju nataliteta u opštini Paraćin.

Povezane objave