„Dok su nas pretresali zbog lažne dojave, 50m odatle je pucano na mog kuma“

 „Dok su nas pretresali zbog lažne dojave, 50m odatle je pucano na mog kuma“

foto: pixabay.com

Nakon što je Policijska uprava Jagodina izdala saopštenje da su N.J. (1969), M.Z. (1995) i P.S. (1995) iz Paraćina uhapšeni zbog sumnje da su izvršili krivična dela ubistvo u pokušaju, odnosno ubistvo u pokušaju u saizvršilaštvu, na videlo izlaze novi detalji pucnjave koja se odigrala 26. februara u blizini OŠ „Momčilo Popović Ozren“.

Tridesetčetvorogodišnji N.Ž. kome su u sukobu napadnuti brat (Đ.Z.) i drug, odnosno kum (D.G.) kaže da je sa njima proveo celo veče do pometih dešavanja.

Mom kumu D.G. na kog je pucano je tog dana bio rođendan, skupili smo se da proslavimo u piceriji. U jednom momentu su moj brat Đ.Z. i on otišli do kuće u istoj toj ulici gde smo sedeli da ostave poklone i uzmu auto kako bismo produžili negde do grada. Ja sam ostao u piceriji sa još nekim drugarima da završim piće i da ih sačekam. U jednom momentu, dolazi nekoliko policajaca da izvrši pretres, zbog neke dojave da posedujemo drogu ili oružje, ni ne znam šta su tražili. Nisu naravno našli ništa. U isto vreme, dešava se pucnjava na samo 50ak metara odatle, ispred kuće mog kuma.

objašnjava N.Ž.

Na mesto događaja on dolazi u trenutku kada Hitna pomoć odvozi njegovog kuma.

Sve se to dešavalo u par ulica. Nisam mogao da pronađem brata a onda od očevidaca čujem da su ova trojica (N.J. , M.Z. i P.S.) kombijem došli do kuće mog kuma i tu mi strpali brata u kombi i nastavili da jure za kumom koji je bežao. Moj brat je uspeo da iskoči iz kombija i pobegne, a kuma su sustigli ispred kapije kuće našeg druga gde je pokušao da uđe, ali je bilo zaključano. Hteli su da ga udare kombijem, da ga onesposobe i da i njega strpaju u kombi. On se odbio od kombija, pomerio se i onda je iz kombija pucano na njega. Svi što žive u toj kući su izašli kad su čuli, a kad je žena počela da viče uperen je pištolj i u nju. Rečeno joj je: „Jel hoćeš da pucam i u tebe? “ To su svedoci sve potvrdili u iskazima u policiji. Kuma (D.G.) su pretukli kundakom od pištolja i nekom palicom i pobegli.

kaže N.Ž.

Prema rečima N.Ž., brata nije mogao da nađe neko vreme i mislio je da je otet.

Niko nije znao da je uspeo da iskoči iz kombija i pobegne, mislili smo da su ga odvezli negde. Policija je tražila kombi, a brata sam posle nekog vremena našao u stanu gde se sakrio. Kum je dobro prošao što se povreda tiče, kako je moglo da bude, s obirom na to da je na njega pucano sa 1,5m razdaljine.

Prema saopštenju PU Jagodina, u dvorištu vikendice koju koristi N. J. policija je pronašla kombi u kome se nalazila palica i nož na rasklapanje, dok su unutra nađeni pištolj i 36 grama praha za koji se sumnja da je kokain. Protiv njega će biti podneta krivična prijava za krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, a nakon veštačenja praha, ukoliko se utvrdi da se radi o kokainu i krivična prijava za neovlašćeno držanje opojnih droga.

Osumnjičeni su privedeni Višem javnom tužilaštvu u Jagodini. Sudija im je odredio pritvor do 30 dana.

Povezane objave