Drumski most kod EPS-a u funkciji za nekoliko dana

 Drumski most kod EPS-a u funkciji za nekoliko dana

foto: Bojan Petrović Bokac

Predstavnici lokalne samouprave, delegacija Vlade Švajcarske i pobratimskih opština koje su u poseti Paraćinu obišli su drumski most kod srednjoškolskog centra, čiju je izgradnju finansirala upravo Vlada Švajcarske. Izjave za medije tom prilikom dali su Njegova ekselencija Urs Šmit, ambasador Švajcarske u Srbiji i Vladimir Milićević, predsednik opštine Paraćin.

Za mene je poseta veoma emotivna, jer je Paraćin bio prva opština koju sam posetio kada sam postao ambasador u Srbiji, to mi je bila prva poseta van Beograda. To je bilo novembra 2020. kada nije bilo mostova već samo projekat. Rekao sam da ću se vratiti kada budu mostovi završeni. Nisu svi gotovi, ali vidim napredak i veoma sam dirnut. Zadovoljan sam onim što vidim.

rekao je Urs Šmit, ambasador Švajcarske u Srbiji.

Milićević je između ostalog najavio puštanje ovog mosta za saobraćaj u narednim danima. 

Mostovi se rade, urađena su već tri pešačka mosta, evo završava se i ovaj ovde drumski most koji će za nekoliko dana biti pušten u funkciju. Ovde imamo jedini problem zato što radimo i kružni tok, tako da ćemo otprilike za 10-15 dana pustiti celu ulicu da funkcioniše normalno. Tada će krenuti sa rušenjem i izgradnjom novog mosta u Ulici kralja Petra.

rekao je Milićević.

On je najavio i da će zbog predstojećeg rušenja drumskog mosta u centru grada ulica Bore Petrovića morati da bude potpuno funkcionalna, te da prodaja oko pijace više neće biti moguća, ali će prodavci imati pravo na besplatna mesta na buvljoj pijaci.

Delegacije su obišle i novoizgrađeni amfiteatar kod RISC-a koji je otvoren predstavom za najmlađe, kao i pešačke mostove koji su takođe izgrađeni sredstvima Vlade Švajcarske. Opredeljena finansijska sredstva za izgradnju 4 pešačka i 3 drumska mosta iznose skoro 7 miliona evra.

Na platou u centru grada održana je i vinska promenada čiji je domaćin bi Vinski viteški red Steva Pisar 1805, a predstavljena su vina paraćinskih vinara.

Povezane objave