Fabrika cementa Moravacem i Opština Paraćin potpisale memorandum o saradnji

 Fabrika cementa Moravacem i Opština Paraćin potpisale memorandum o saradnji

foto: Z. Rašić, screenshot novosti.rs

U okviru proslave jubileja – 125 godina postojanja fabrike cementa u Popovcu, ovog vikenda potpisan je sporazum o saradnji između kompanije Moravacem i Opštine Paraćin. Potpisnici su bili predsednik Opštine Vladimir Milićević i generalni direktor „Moravacema“  Rade Bučevac.

Memorandumom je omogućeno i proširivanje industrijske zone Zmič, za onaj deo zemljišta koji je u vlasništvu ove kompanije.  Opština nije kupila 28 hektara zemljišta – gde je jedan deo republički, a drugi „Moravacema“ ali će Opština u njihovo ime pregovarati sa investitorima i prodavati zemlju, po još uvek izuzetno povoljnoj ceni, rekao je Milićević prilikom potpisivanja memoranduma.

 Milićević je izjavio i da Paraćin ima industrijsku zonu koja je već mala, i da sada zadnjih devet hektara prodaje jednoj nemačkoj kompaniji koja će doći u Paraćin. To je jedan veliki investitor, ali nakon toga mi više nemamo ni zemlje, ni potencijala za širenje Industrijske zone – rekao je tom prilikom predsednik Opštine Paraćin, zbog čega je sporazum sa kompanijom Moravacem od velikog značaja.

 Saradnja između Opštine i fabrike cementa već je i ranije postojala kroz konkurs Partnerstvo za budućnost i kroz pomoć MZ Popovac, međutim sada je podignuta na još viši nivo. „Moravacem“ je svih svojih 25 hektara zemljišta kod industrijske zone dao na raspolaganje Opštini i finansiraće parcelaciju, nakon čega Opština može da pregovara sa investitorima.

izvor: Večernje novosti

Povezane objave