FK Jedinstvo započelo pripreme za prolećni deo sezone

 FK Jedinstvo započelo pripreme za prolećni deo sezone

Prozivkom igrača i prvim treningom danas su počele pripreme Fudbalskog kluba Jedinstvo za prolećni deo sezone u Srpskoj ligi Istok. Predvođeni trenerom Zlatanovićem, na pomoćni teren danas su izašla 23 igrača ovog kluba.

U odnosu na jesenji deo prvenstva, imamo izmenjeni sastav, klub je napustilo nekoliko igrača. Tomić je otišao na Farska ostrva, Projić u Napredak iz Kruševca, Anđelković je na pripremama sa Radnikom iz Surdulice, Stanisavljević je na probi u Bačkoj. Nekoliko igrača je i došlo, mada prelazni rok još traje. Očekuje nas nekoliko pripremnih utakmica – protiv omladinaca Napretka iz Kruševca, protiv SFS Borca, Morave iz Ćuprije, Rembasa iz Resavice, kao i protiv Car Konstantina iz Niša.

kaže Đorđe Zlatanović, trener FK Jedinstva.

Među igračima koji više neće biti u timu Jedinstva su i Jokić i Radosavljević. Jedan od igrača koji će od marta nositi zeleno-beli dres je dvadesetogodišnji Nišlija Lazar Stevanović. Kako kaže, prvi utisci o klubu u koji je došao su mu pozitivni.

Imao sam ovde utakmicu pre dve sezone tako da znam da je teren zaista dobar, uslovi su ekstra kvalitetni, lepo su me ugostili i nadam se najboljem. U niškom Sinđeliću sam igrao Srpsku ligu tako da mi je taj nivo takmičenja poznat. Igrao sam i u Radničkom, u omladincima Prvu ligu Srbije.

kaže Stevanović.

Prelazni rok još uvek traje, pa će, prema rečima Aleksandra Jovanovića, predsednika FK Jedinstvo klub u narednom periodu pojačati još neki igrači.

Klub je u prethodnom periodu napustilo nekoliko iskusnih igrača i mi radimo na tome da dovedemo par pojačanja, par iskusnih igrača koji će nadomestiti njihov izostanak. U klubu je atmosfera trenutno takva da smo svi okrenuti ka realizaciji programa koji smo napravili i okrećemo se najviše našim talentovanim igračima iz našeg grada i okoline, ali ćemo imati i dolazak igrača sa strane – proverene igrače koji dolaze iz naših najvećih klubova.

rekao je Aleksandar Jovanović.

Jovanović ističe da će osim dobrog plasmana u Srpskoj ligi Istok cilj za naredni period biti finansijski oporavak kluba.

Nastavićemo sa onim što smo započeli prošle godine, a to je vraćanje dugova kluba. Suočili smo se sa ogromnim problemima kada smo preuzeli klub septembra meseca 2021. godine. Sa velikim brojem poverilaca napravili smo reprogram o vraćanju dugova, neke dugove smo i vratili. Tako da je to naš najveći cilj – da FK Jedinstvo počne da živi od svojih talentovnih igrača, a mislim da imamo načina za to.

kaže Jovanović.

FK Jedinstvo na višemesečnu pauzu nakon jesenjeg dela sezone otišlo je kao petoplasirana ekipa u Srpskoj ligi Istok. Nastavak prvenstva planiran je za 12. mart.

Povezane objave