Gala koncert „Hotel predgrađe“ u utorak u Pozorištu

 Gala koncert „Hotel predgrađe“ u utorak u Pozorištu

Gala koncert „Hotel predgrađe“ na kome će nastupiti danski muzičari, kao i Hypnos gudački kvartet zakazan je za utorak od 20h u paraćinskom Pozorištu.

Tom prilikom Paraćinci će uživati uz zvuke i glasove danskih muzičara – kompozitor i pijanista Bu Lundbi-Jeger i mecosopran Aleksandra Vagner.

Bu Lundbi-Jeger svestrani je kompozitor sa oko 90 objavljenih kompozicija. Komponovao je simfonijska dela, kamernu muziku i tri opere. Njegova muzika se izvodi širom Evrope, u SAD i Brazilu. Suosnivač je više ansambala savremene muzike u Danskoj. Bu radi kao kompozitor, dirigent, klavirista i organista. Živi u Kopenhagenu.

Aleksandra Vagner (mecosopran) je završila Kraljevsku Opersku Akademiju u Kopenhagenu. Radila je kao operska pevačica više godina, kako kao slobodna umetnica, tako i u solističkom ansamblu Muzičko Pozorište Podzemlje. Pored rada u operi i pozorištu imala je karijeru i kao koncertna pevačica. Izvodila je recitale i koncerte u Skandinaviji, Japanu, Austriji, Belgiji i Francuskoj. Sarađivala je sa više danskih simfonijskih orkestara i često kao kontraalt solista u oratorijumima. Tokom poslednjih godina se posvetila svetu kamerne muzike i ceni intimnost muzike manjeg formata. Od 2015. godine je predsednica Asocijacije danskih izvođača kamerne muzike.

Osim inostranih gostiju, na sceni će se naći i domaći gudački kvartet Hypnos koji čine četiri dame: Аleksandra Milanović (violina), Selena Jakovljević (violina), Ivana Uzelac (viola) i Таmara Ranković (violončelo).

Koncert će početi u 20h i za sve posetioce ulaz je besplatan. Sponzori projekta su Danish Art Foundation, Koda Kultur Foundation i Augustinus Foundation. Organizator konceta je paraćinski Kulturni centar.

Povezane objave