Gimnastičarke očarale publiku na tradicionalnoj godišnjoj priredbi GK Paraćin

 Gimnastičarke očarale publiku na tradicionalnoj godišnjoj priredbi GK Paraćin

Nakon 2 godine pauze, Paraćinci su danas ponovo imali priliku da uživaju u jedinstvenom spoju sportskih veština i elegantnih pokreta. U Hali sportova održana je tradicionalna godišnja priredba Gimnastičkog kluba Paraćin. Oko 80 devojčica od predškolskog uzrasta pa sve do seniorskog predstavilo se kroz 34 koreografije i prošetalo pibliku kroz različite muzičke žanrove i gimnastičke discipline. Godišnja priredba gimnastičarki našeg grada praktikuju već više od decenije, a i ove godine imala je humani cilj.

Korona nas je sprečila u poslednje dve godine, ali više od decenije kako organizujemo godišnju priredbu i svaki put je bila humanitarnog karaktera, da pomognemo onima kojima je pomoć potrebna. I ove godine smo odlučili da to bude tako, izabrali smo ovaj veći prostor da sve bude u skladu sa epidemiološkim merama, ali i da bi što više naših sugrađana moglo da učestvuje u ovakvom gestu.

kaže Nataša Avramović, trener i sekretar GK Paraćin.

Svi prisutni su umesto ulaznica donirali novac za lečenje dr Ane Jaćimović koja se godinama bori sa rakom debelog creva. Paraćinske ritmičarke izvodile su koreografije koje izvode na nastupima i takmičenjima širom zemlje, a sa kojih se neretko vraćaju okićene medaljama. Šta je ono na šta je Nataša kao dugogogdišnji trener ovog kluba najponosnija?

Iza nas je već 20 godina rada, dakle dve decenije rada kluba, što znači otkad je ritmička gimnastika bila tek u povoju u Srbiji. Posle beogradskih klubova, mi smo u prvih deset, i iza toga stoji veliki trud i rad kako trenera, tako i takmičarki i njihovih roditelja. Veliki broj devojčica je prošlo kroz naš klub, velike smo uspehe postigli – imamo državne prvake, možemo da se pohvalimo brojnim medaljama. Imali smo i najboljeg sportistu u opštini Paraćin i ekipu godine. Trudićemo se i dalje da lepo radimo, da postižemo rezultate a najponosniji smo što smo svi jedna velika porodica.

kaže Nataša Avramović.

Sedamnaestogodišnja Milica Milojković već je 11 godina članica GK Paraćin. Takmiči se kao seniorka i ističe da joj prija ovaj revijalni nastup u svom gradu:

Ovaj klub za mene predstavlja jednu veliku sportsku porodicu, u klubu se osećam kao kod kuće – prijatna je atmosfera, odnosi sa trenerima ne mogu biti bolji, sa njima možemo da pričamo o čemu god poželimo, sve probleme možemo da im kažemo i uvek su tu za nas. Zbog trenutne situacije, dugo nije bilo publike na takmičenjima, tako da mogu reći da se izgubio taj osećaj nastupa pred publikom, zato se mnogo radujem što možemo da održimo ovu priredbu i drago mi je što nastupamo pred našim Paraćincima.

rekla je seniorka Milica Milojković.

Ove godine Gimnastički klub Paraćin obeležava veliki jubilej od dve decenije rada. Sa preko 100 devojčica radi 7 trenera – pored Nataše Avramović i Marija Đorđević, Dragana Pavlović, Sandra Stefanović, Željko Banović, Maja Savić i Sanja Ljubičić. U okviru kluba funkcioniše i školica sporta, a prema rečima trenera prijem novih članova je moguć tokom čitave godine.

Povezane objave