Humanost na delu – folkloraši za malog Vukašina

 Humanost na delu – folkloraši za malog Vukašina

foto: I.S.

Paraćinska folklorna društva „Boki 4. Juli“ i „Abrašević“ večeras su, uz gostujuća kulturno-umetnička društva, održali humanitarni koncert za Vukašina Despotovića. Na koncertu u paraćinskoj Hali sportova, ovom prilikom, prikupljeno je 37.620 dinara, saopštili su organizatori.

Vukašin je desetogodišnjak koji boluje od cerebralne paralize. Iako je imao operaciju, ovog dečaka očekuju još dve operacije.

Vukašin je sada super. Imali smo operaciju, sada čekamo da prođe postoperacioni period, februara idemo za Mađarsku. Ovo ovde sve što se dešava je mali deo onoga što su ljudi uspeli da nam obezbede. Htela bih svima da se zahvalim.

istakla je Branka Despotović, Vukašinova mama.

Za Vukašinovu mamu ovaj događaj ima izuzetan značaj, zato što su se folkloraši sami javili i pitali da li mogu nešto da organizuju, a među učesnicima ima i dece.  Na ovom koncertu, pored organizatora, učestvovali su KUD „Abrašević“ iz Beograda, KUD „Glogovac“ iz Glogovca i KUD „Kolo“ Iz Obreža.

foto: I.S.
foto: I.S.

Aleksandar Danilović saradnik umetničkog rukovodioca KUD-a „Abrašević“ iz Beograda istakao je da mu znači što su deo ovog koncerta i dodao:

To je donekle naša suština postojanja, da uspemo da pomognemo drugom koliko god možemo. Danas nažalost ima dosta dece koja imaju problema zdravstvenih, nama je svakako uvek drago da mi možemo da doprinesemo na neki naš način.

rekao je Danilović.

Ovo nije jedini humanitarni koncert koji su organizatori planirali – i narednu godinu nastaviće u istom ritmu:

Posle novembarskog u Pozorištu, ovo nam je drugi humanitarni koncert. Planiramo i u januaru još jedan za drugu osobu, ali neću da otkrivam za koga.

rekao je Braniša Milojković iz KUD-a „Boki 4. Juli“

Ivana Stamenković

Povezane objave