ICEPS Visoka strukovna škola od sada i u Jagodini – upis u toku!

 ICEPS Visoka strukovna škola od sada i u Jagodini – upis u toku!

Prijemom studenata na prvu godinu strukovnih studija, Internacionalni centar za profesionalne studije Beograd otpočeo je rad i u Jagodini. Ovo je šesti grad u kome ICEPS ima svoj centar, a pored Jagodine, Novog Sada i Beograda, centri sa akreditovanim strukovnim studijama nalaze se još i u Vršcu, Leskovcu i Kraljevu. Ova visoka strukovna škola obuhvata sledeće programe: Zdravstvena nega, Fizioterapija, Radiologija, Medicinsko-biohemijski laboranti, a osim medicinskih smerova, ICEPS od nedavno ima akreditovane i programe Hotelijerstvo, Gastronomija, Restoraterstvo, Finansije i bankarstvo i Menadžment u zdravstvu.

ICEPS koji postoji od 2007. godine može se pohvaliti cifrom od preko 2000 studenata i ozbiljnim, stručnim nastavnim kadrom koji broji više od 200 predavača. 

Imamo oko 40 profesora koji su zaposleni u punom radnom odnosu, međutim, pored toga ima preko 200 nastavnika koji su vezani za njihove ekspertize, koji se pojavljuju na nekim predmetima da objasne ono u čemu su oni najveći stručnjaci. Mislim da je to jako dobro da se pojavljuju gostujući predavači koji objašnjavaju nešto u čemu su oni najbolji.

kaže prof. dr Srđan Stojanović, direktor Internacionalnog centra za profesionalne studije.

Odlična opremljenost kabineta za nastavu, profesionalni odnos predavača i dobra radna atmosfera, neke su od prednosti koje ovu ustanovu izdvajaju od drugih. Ipak, prema rečima direktora, o njihovom kvalitetu najviše govori broj onih studenata koji su odmah po završetku strukovnih studija našli zaposlenje. Osnovna misija zaposlenih u Internacionalnom centru za profesionalne studije jeste osposobljavanje studenata za rad u struci, što se postiže velikim udelom prakse u nastavi. 

Kod strukovnih studija je poenta da svršeni student jako dobro poznaje praksu, kako bi bio zanimljiv za potencijalnog poslodavca – da što lakše uđe u posao i da se što lakše uklopi u realne tokove posla. Iz tog razloga, na našim studijama preko 50% čine časovi vežbi i kliničke prakse. Ta praksa se obavlja u najboljim zdravstvenim ustanovama u zemlji. Tu su i giganti kao što su Klinički centar Vojvodine, Instituti za kardiologiju, onkologiju i pulmologiju u Kamenici, zatim KBC „Dragiša Mišović“ i Specijalna bolnica za cerebrovaskularne bolesti „Sveti Sava“ u Beogradu. U ovom regionu obezbedili smo praksu u niz zdravstvenih ustanova, kao što su Opšta bolnica u Jagodini, zatim Opšta bolnica u Ćupriji, u Paraćinu, Gerontološki centar u jagodini, Dom zdravlja u Ćupriji.

objašnjava prof. dr Srđan Stojanović, direktor Internacionalnog centra za profesionalne studije.

Osnovne strukovne studije traju 3 godine, nakon čega je moguće upisati i master studije. Upis u ovu školsku godinu i dalje je u toku i trajaće još oko dve nedelje, do popunjavanja kvota. Cena školarine, u zavisnosti od smera, iznosi između 1400 i 1500 EUR, a za aktuelne medicinske radnike postoji niz olakšica prilikom doškolavanja na ICEPS osnovnim strukovnim studijama:

  • 100 EUR manja upisnina
  • priznavanje dela stručne prakse na osnovu minulog rada   

Moguće popuste prilikom plaćanja školarine možete pogledati na ovom linku.

Visoka strukovna škola Internacionalni centar za strukovne studije u Jagodini se nalazi na adresi 27. marta 41. S obzirom na to da je upis i dalje aktuelan, sve informacije zainteresovani mogu dobiti pozivom na brojeve telefona 035 81 01 642 i 064 82 45 688, slanjem mejla na adresu office.jagodina@iceps.edu.rs, ili putem sajta www.iceps.edu.rs.

Povezane objave