IMENA BORACA IZ PARAĆINA POGINULIH U RATOVIMA ’90ih BIĆE ISPISANA NA SPOMEN-OBELEŽJU KOD SREDNJOŠKOLSKOG CENTRA

 IMENA BORACA IZ PARAĆINA POGINULIH U RATOVIMA ’90ih BIĆE ISPISANA NA SPOMEN-OBELEŽJU KOD SREDNJOŠKOLSKOG CENTRA

Imena i prezimena 27 boraca sa teritorije opštine Paraćin stradalih u ratovima na teritoriji Jugoslavije devedesetih godina prošlog veka biće upisana na spomen-obeležje posvećeno upravo njima, a koje se nalazi kod srednjoškolskog centra. Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja – Sektor za boračko-invalidsku zaštitu, ispunilo je ovaj zahtev Opštine Paraćin podnet na inicijativu nekoliko boračkih udruženja iz Paraćina.

U dopisu iz resornog ministarstva, koji je objavilo udruženje „Ratni veterani Paraćin“ na svojoj internet strani, ističe se, između ostalog, da je Sektor za boračko-invalidsku zaštitu pri tom ministarstvu saglasan da se ispišu imena palih boraca za koje je utvrđen status palog borca i za koji postoji saglasnost pravnih sledbenika za ispisivanje njihovih imena na pomenutom spomeniku.

Dopis Ministarstva potpisuje državni sekretar Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Mile Karanović, a u njemu istaknuta je i zahvalnost na svakom trudu da nikada ne budu zaboravljene srpske žrtve i da stradanja budu otrgnuta od zaborava.

Povezane objave