Izazvao sudar vožnjom pod dejstvom alkohola

 Izazvao sudar vožnjom pod dejstvom alkohola

Jedna osoba lakše je povređena u saobraćajnoj nesreći koja se juče dogodila u Jagodini, saopštava Policijska uprava Jagodina. Dvadesettrogodišnji Jagodinac izazvao je saobraćajnu nesreću jer je automobil vozio u suprotnom smeru i udario u automobil marke „opel“. Vozač opela je zadobio lakše povrede, a Jagodinac koji je nesreću izazvao imao je 1,94 promila alkohola u krvi i odbio je testiranje na psihoaktivne supstance.

Njemu je određeno zadržavanje do 12 sati, a zbog postojanja osnova sumnje da je izazvao ovu saobraćajnu nezgodu, protiv njega će biti podneta odgovarajuća krivična prijava, kao i prekršajna prijava po Zakonu o bezbednosti saobraćaja na putevima, navodi se u saopštenju PU Jagodina.

U toku istog dana, saobraćajna policija u Paraćinu zaustavila je dvadesetjednogodišnjeg vozača „BMV-a“ koji je, kako je utvrđeno, upravljao vozilom pod dejstvom amfetamina. I njemu je određeno zadržavanje do 12 sati i protiv njega će biti podneta prekršajna prijava po Zakonu o bezbednosti saobraćaja na putevima.

Povezane objave