Izložba Tumač fotografije ( Too much photography) od petka u Kulturnom centru

 Izložba Tumač fotografije ( Too much photography) od petka u Kulturnom centru

foto: screenshot instagram/ fotokinoklubparacin

90. izložba fotografija Branimira Karanovića koja nosi naziv „Tumač fotografije /Too much photography“ biće otvorena u petak u galeriji paraćinskog Kulturnog centra. Otvaranje je zakazano za 19h.

Branimir Karanović rođen je 1950. godine u Beogradu. Diplomirao je na Fakultetu primenjenih umetnosti, potom magistrirao grafiku na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu. Bavi se grafikom i fotografijom. Aktivno izlaže grafike i fotografije na grupnim izložbama u zemlji i inostranstvu od 1974. godine. Učestvovao je na preko 250 kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu i priredio 89 samostalnih izložbi. Izložba „Tumač fotografije (Too much photography)“ u Paraćinu je devedeseta po redu. Pored samostalnih izložbi u zemlji, izlagao je u Parizu, Veneciji, Pragu, Solunu, Plovdivu, Sofiji, Zagrebu, Ljubljani, Osijeku i Rijeci. 

 Autorov fotografsko- grafički opus još od početka sedamdesetih godina zasnovan je na konsekventnom ispitivanju i tumačenju aktuelnih, često i marginalizovanih pojava savremenosti kroz uporednu eksploataciju dokumentarističke fotografije i eksperimenata u oblasti grafičkih disciplina. izvor: galerijabeograd.org

Organizator izložbe fotografija Branimira Karanovića u Paraćinu je Foto kino klub Paraćin.

Povezane objave