Jagodina osvajač Kupa FSPO

 Jagodina osvajač Kupa FSPO

GFK Jagodina – SFS Borac 3:1 (0:0)

Srelci: 48′ Simić za 0:1, 53′ Sukačev 1:1, 73′ Vasić 2:1, 80′ Bogdanović 3:1

U finalnoj utakmici Kupa FSPO GFK Jagodina na svom terenu savladala je ekipu paraćinskog Borca, opravdala ulogu favorita i zasluženo podigla pehar Kupa Pomoravskog okruga. U prvom poluvremenu ravnopravna borba – najbolju šansu da Borac dovede u vođstvo propušta Simić kada lob udarcem sa 25m pogađa prečku. Jagodina u prvom delu bez izglednih šansi.

Drugi deo utakmice bolje otvara Borac i u 48′ dolazi u vođstvo golom Simića. Već od 50′ totalni obrt u igri – Jagodina izjednačuje u 53′ udarcem sa 20m najboljeg igrača na meču sedamnaestogodišnjeg Petra Sukačeva. Od tog pogotka na terenu samo jedna ekipa – Borac je fizički sasvim pao u igri, što Jagodina koristi i zasluženo dolazi u vođstvo od 2:1 u 73′ golom Vasića posle centaršuta Sukačeva. Tačku na utakmicu u 80′ stavlja Bogdanović za zasluženo slavlje Jagodinaca.

I kapiten i trener GFK Jagodine istakli su da je SFS Borac i pored poraza danas bio dostojan protivnik na terenu:

Mi smo i očekivali i priželjkivali ovaj trofej, utakmica je bila veoma teška, težak je bio teren i vreme, ali dobro smo mi to izgurali. Borac je jedna kvalitetna ekipa, prošle godine su iz Srpske lige ispali sticajem okolnosti, ali mislim da će biti u top 5 u ligi, naravno ako nastave ovako da treniraju.

kaže kapiten GFK Jagodine Nikola Vujićić.

Mislim da smo na kraju zasluženo osvojili ovaj trofej, čestitam i ekipi Borca koja je danas bila dostojan rival i ujedno koristim priliku da im čestitam povratak u srpskoligaško društvo gde im je i mesto. to se današnje utakmice tiče, Borac je jedna iskusna starija ekipa, mislim da je naša mladost, veća energija i želja presudila danas. Iskoristili smo njihov pad zadnjih 20 minuta i prelomili ovu utakmicu, što smo donekle u pripremi utakmice očekivali.

istakao je Boban Ivanović, trener GFK Jagodine.

Strateg SFS Borca kaže da se utakmica odvijala upravo onako kako je i predvideo:

Ono što smo znali i očekivali – to se upravo i desilo. U prvom poluvremenu smo bili bolji, imali smo svojih prilika, dobrih momenata, mnogo šuteva na gol. Njihov golman je pokazao da je odličan golman. Nismo iskoristili svoje šanse, očekivao sam pad u drugom poluvremenu jer smo mi ipak starija ekipa, kraj je prvenstva, igrali smo ligu koja nije toliko zahtevna kao Srpska liga, tako da se to očekivalo. Poveli smo, sve je išlo super, međutim posle prvog primljenog gola oni su bili u naletu i kaznili praktično svaku našu grešku.

rekao je šef stručnog štaba SFS Borca po završetku utakmice.

Povezane objave