Javni poziv Opštine za dodelu auto sedišta za decu

 Javni poziv Opštine za dodelu auto sedišta za decu

Javni poziv Opštine Paraćin za dodelu besplatnih dečijih auto sedišta biće otvoren do 15. marta tekuće godine. Pravo na konkurisanje imaju roditelji sa teritorije opštine Paraćin koji su od 1. januara 2022. godine dobili prvo dete.

Dodatni uslov je posedovanje putničkog motornog vozila, kao i vozačke dozvole jednog od roditelja. Maksimalan broj auto sedišta koji će biti dodeljen roditeljima određen je iznosom sredstava iz budžeta opštine Paraćin, a definisan Programom za rad Saveta za koordinaciju poslova bezbednosti saobraćaja opštine Paraćin, navodi se u javnom pozivu objavljenom na zvaničnoj internet prezentaciji Opštine Paraćin. Sredstva za nabavku auto sedišta obezbeđena su od naplate saobraćajnih kazni na teritoriji paraćinske opštine.

Auto sedišta pripadaće grupi 1-2-3, odnosno namenjena su deci od 9-36kg i posedovaće sertifikat ECE R44/04. Prednost u dobijanju auto sedišta imaće samohrani roditelji, nezaposleni roditelji, kao i roditelji blizanaca. Detaljne informacije o potrebnoj dokumentaciji i načinu prijave mogu se naći na internet stranici paracin.rs.

Povezane objave