Jedinstveno upravno mesto – lakši put do svih dokumenata

 Jedinstveno upravno mesto – lakši put do svih dokumenata

13 miliona dinara uloženo je u danas otvoreno Jedinstveno upravno mesto u zgradi Opštine Paraćin. 15 šaltera, na kojima je moguće završiti administrativne poslove u vezi sa dokumentacijom iz katastra, poreske uprave, apr-a, lokalne poreske administracije i ostalih službi koje su do sada funkcionisale u sklopu opštinske uprave građanima će ubuduće biti dostupno u odvojenom prostoru – tamo gde se nekada nalazio Kol centar Opštine.

Ovde imamo i šaltere Policije i opštinske šaltere, kao i poštu sa dva službenika, što će ubrzati sam proces dobijanja bilo kakve dokumentacije. Sistem je automatizovan, postoji softver preko kog službe sarađuju tako da građani više neće imati potrebe da idu od kancelarije do kancelarije – službenik je dužan da im obezbedi svaki dokument koji im je potreban. Mislim da že ovo u mnogome poboljšati operativnost opštinskih službi i naravno da što bolje budemo na usluzi građana.

rekao je prilikom otvaranja predsednik opštine Paraćin Vladimir Milićević.

Prilikom otvaranja Jedinstvenog upravnog mesta, Milićević je uručio i donaciju paraćinskoj Policijskoj stanici tester za narkotike. Ove testere policija do sada nije imala pa su se obavljala u Domu zdravlja, a od sada će policija biti u mogućnosti da na terenu vrši testiranje na psihoaktivne supstance.

Treba napomenuti da za dobijanje lične i putne dokumentacije više neće morati da idu u zgradu MUP-a, već će to završavati u JUM-u. Radno vreme Jedinstvenog upravnog mesta biće radnim danima od 07:30 do 15:30.

Povezane objave