Jedinstvu bod protiv poslednjeplasiranih u ligi

 Jedinstvu bod protiv poslednjeplasiranih u ligi

Fudbaleri paraćinskog Jedinstva igrali su nerešeno protiv Sloge iz Leskovca – utakmica je završena rezultatom 1:1. Jedini koji su danas nasmejani izašli sa Gradskog stadiona bili su Leskovčani koji su u 5. kolu Srpske lige Istok zaradili prvi bod.

Moji momci su danas izgarali na terenu. Iako smo bili oslabljeni, stegli smo se i osvojili prvi bod. Mislim da je sve u njihovim glavama. Ja sam siguran da imaju kvalitet za ovaj rang takmičenja i nadam se da će od danas da krene na bolje.

kaže Miodrag Đorđević, trener FK Sloga

Igrači FK Jedinstvo koji su prošlu utakmicu bojkotovali danas su ipak izašli na teren, ali je evidentno da su nedavna dešavanja u klubu ostavila trag u igri zeleno-belih.

U prošloj utakmici dali smo podršku našem prijatelju jer je Duka potreban ovom klubu. On nas je zamolio da nastavimo dalje da igramo da klub ne bi ispaštao, a i ne bi bilo fer prema mlađim igračima da ih ostavimo na cedilu kad je teško. Što se današnje utakmice tiče, eto dešava se da prvoplasirani izgubi od poslednjeg, nije to ništa novo. Jednostavno moramo da izvučemo neke pouke iz ovoga i da idemo dalje.

kaže Josip Projić.

Projić ističe da iako rezultati u ovom trenutku izostaju, saradnja sa novim trenerom Jedinstva je jako dobra. Čini se da ni trener Milan Đorđević nema šta da zameri svom timu:

Otkad sam došao u klub, zatičem jedan momenat koji nije prijatan ni za koga, a najmanje je prijatan za igrače koji su dosta toga preživeli u poslednje vreme, mesecima nisu primili platu između ostalog. Kada su momci tako emotivno ispražnjeni, ostaje jako malo prostora da pričamo o igri i fudbalu. Što se mene tiče, ja igračima ne zameram ništa. Sve su podredili ovom klubu i ja ima stvarno čestitam na svemu što rade za svoj grad, za svoj klub.

odlučan je Đorđević.

Podsećamo, račun FK Jedinstvo nalazi se u blokadi od kraja maja meseca. Iako su iz opštine u više navrata uveravali da će novac koji je budžetom planiran biti isplaćen, to se još uvek nije desilo. Nenad Milošević, sportski direktor Jedinstva kaže da su poslednje informacije da će se to desiti u toku sledeće nedelje i ističe da će rukovodstvo kluba u narednom periodu raditi na rešavanju svih problema.

Prošlu utakmicu igrali smo bez devetorice igrača koji su danas igrali, ali očigledno da su problemi ostavili posledice što se danas i demonstriralo. Bez igre, bez želje. U narednom periodu radićemo na „lečenju“ tih problema.

kaže Milošević.

Kada je reč o planovima za naredni period, trener zeleno-belih iskreno kaže da ih još uvek nema.

Mi trenutno ne možemo da razmišljamo ni pet dana unapred. Stvari su najpreciznije rečeno nedefinisane. Mislim da situacija jasno govori da sa ovim problemima klub ne može da pretenduje na prvo mesto. Za sada ne postoje jasni planovi kluba. Kada vodeći ljudi u klubu to budu definisali, onda ćemo moći da pričamo ka čemu stremimo.

jasan je Đorđević.

U narednom kolu Srpske lige Istok, fudbaleri Jedinstva gostovaće ekipi Radničkog iz Pirota.

Povezane objave