Klupska izložba Art Tima u Makedoniji, na prestižnom Malinski photo festivalu

 Klupska izložba Art Tima u Makedoniji, na prestižnom Malinski photo festivalu

50 fotografija 25 autora – članova i simpatizera Art Tim foto grupe čini klupsku izložbu otvorenu u okviru Malinski photo festivala, u Kratovu u Makedoniji. Radi se o jednom od najprestižnijih festivala fotografije u ovom delu Evrope koji se godinama unazad održava u organizaciji Foto kluba Kumanovo.

Direktor festivala je Vladimir Jovanovski iz FK Kumanovo, a koji je inače boravio u Paraćinu prošle godine i bio gost prvog Sarmates festivala u organizaciji Art Tima.

Ovde smo ne samo da proslavimo njihovu izuzetnu fotografiju, već i da poštujemo trajnu vezu prijateljstva i kreativnosti koja je procvetala između naša dva kluba. Jedinstvena je privilegija biti ovde danas, okružen magičnim fotografijama koje su snimili naši prijatelji iz Paraćina. Njihov rad odražava ne samo njihovu duboku strast prema fotografiji, već i zajedničku viziju koja prevazilazi geografske granice. Dok istražujemo njihove fotografije, podsećamo se da jezik umetnosti ne poznaje granice, a emocije koje izaziva su univerzalne. – rečeno je na otvaranju izložbe u Kratovu.

Art Tim i Foto klub Kumanovo krasi dugogodišnje prijateljstvo i saradnja.

Naša veza sa ArtTimom datira još od 2008. godine, kada smo prvi put ukrstili puteve i otkrili zajedničku ljubav prema fotografiji. Tokom godina, ova veza je postala jača i evoluirala u više od samo fotografske zajednice. Postao je svedočanstvo o moći ljudske povezanosti, prevazilaženju razlika i ujedinjujući nas kroz našu zajedničku ljubav prema umetničkoj formi.

rekao je direktor Festivala na otvaranju izložbe.

FK Kumanovo je u novembru 2014. godine organizovao prvi festival fotografije u Makedoniji pod nazivom Malinski Photo Festival, gde je otvoreno više od 15 samostalnih i grupnih izložbi. Tokom godina, festival je izrastao u promotera makedonske fotografije u svetu, ali i u prestižnu manifestaciju na kojoj se predstavljaju poznata fotografska imena. Malinski postepeno prerasta u godišnji festival koji podiže lestvicu i postavlja pravi primer fotografije kao cenjene umetnosti.

Art Tim foto grupa godinama unazad pokazala se kao izvanredan promoter Paraćina u svetu kulture i van granica naše zemlje.

Povezane objave