KNJIŽEVNOST U SLUŽBI HUMANOSTI – književno veče u Kulturnom centru uz prikupljanje novca za Vukovo lečenje

 KNJIŽEVNOST U SLUŽBI HUMANOSTI – književno veče u Kulturnom centru uz prikupljanje novca za Vukovo lečenje

Ljubitelji pisane reči večeras su imali prilike da, osim uživanja u stihovima izgovorenim od strane članova Književnog kluba Mirko Banjević iz Paraćina, istovremeno svojom donacijom pomognu lečenje trinaestogodišnjeg Vuka Vasića. Upravo je KK Mirko Banjević bio organizator pesničke večeri u okviru koje su bile izložene i knjige donirane od strane članova ovog kluba, a koje su posetioci Kulturnog centra mogli da izaberu u zamenu za donirani novac.

Večeras smo okupili pisce i pesnike iz Paraćina i Ćuprije, naravno i okoline, koji su rešili da doniraju svoje knjige da bi pomogli našem malom sugrađaninu Vuku Vasiću. Već nekoliko akcija je organizovano tokom leta u samom gradu, a i van grada, priča se proširila, detetu stvarno treba pomoć pošto se leči od karcinoma. Književni klub je odlučio da, makar svojim delom doprinese tom lečenju.

istakla je Milena Stojanović iz KK „Mirko Banjević“.

Ovaj književni klub veoma je aktivan tokom čitave godine, književne večeri u organizaciji članova ovog kluba redovna su aktivnost u galeriji paraćinskog Kulturnog centra, a ovoga puta humanim karakterom podignute su na viši nivo. Knjige koje su donirane bile su deo ličnih biblioteka članova kluba i većina su naslovi čiji su autori paraćinski književnici.

Iz KK „Mirko Banjević“ za početak sledeće godine najavljuju mnoštvo događaja, najpre Svetosavski pesnički maraton, kao i obeležavanje jubileja ovog književnog kluba.

Povezane objave