Koncert povodom petogodišnjice postojanja KUD Abrašević iz Paraćina

 Koncert povodom petogodišnjice postojanja KUD Abrašević iz Paraćina

Tradicionalna igra i pesma orila se večeras paraćinskim Pozorištem, jer je upravo na sceni Pozorišta održan koncert Kulturno-umetničkog društva Abrašević iz Paraćina kojim je ovo društvo obeležilo 5 godina postojanja.

Mi smo sa radom pre 5 godina krenuli u MZ Tekija, i to sa samo 14 igrača. Posle smo prešli u MZ Centar gde su i sada naše prostorije. Nismo se nadali da ćemo imati preko 80 igrača koliko imamo sad, da će preko 500 igrača za ovih 5 godina proći kroz naš ansambl. Meni je drago da smo večeras spremili jedan bogat kulturni program i mislim da je publika uživala. Želeo bih da se zahvalim Opštini sa kojom imamo veoma dobru saradnju.

kaže Zoran Radonjić, predsednik KUD Abrašević Paraćin.

Igre iz južnog kraja, Leskovca, igre iz Zapadne Srbije bile su deo repertoara kojim su se folkloraši Abraševića predstavili paraćinskoj publici. Scenu su, sa domaćinima delila i gostujuća društva KUD Branko Cvetković iz Beograda, KUD Abrašević iz Niša i FA Karanovac iz Kraljeva, a osim toga, mnogobrojna publika je imala priliku da uživa vokalno-instrumentalnim izvedbama.

Predsednik KUD Abrašević Zoran Radonjić istakao je i to da ovo društvo stalno prima nove članove i da im se zainteresovani mogu javiti i započeti folklorni angažman kao deo ovog ansambla.

Povezane objave