Kraj nastave u osnovnim i srednjim školama u Paraćinu, kao i u celoj zemlji 6. juna

 Kraj nastave u osnovnim i srednjim školama u Paraćinu, kao i u celoj zemlji 6. juna

Paraćinske osnovne i srednje škole dobile su dopis Ministarstva prosvete kojim je definisano da završetak školske godine bude raniji od planiranog, tačnije u utorak 6. juna, potvrdio je za lokalni.rs član Opštinskog veća zadužen za obrazovanje Dejan Nešić.

Ono što, prema njegovim rečima, predstoji jeste dogovor sa direktorima o načinima realizacije dopunske nastave i dodatnih aktivnosti koje prema preporuci Ministarstva mogu da se realizuju do 20. juna. Do tog perioda učenici nezadovoljni trenutnim ocenama imaće mogućnost da ih poprave.

Učenicima će se ocene, prema smernicama Ministarstva, zaključivati na osnovu ocena koje su učenici do sada dobili u e-dnevniku. Ukoliko su ocene „na klackalici“, odnosno nastavnik se dvoumi da li da da veću ili nižu ocenu, davaće se veća.

Mala matura se ne odlaže

Polaganje male mature za učenike osmog razreda osnovnih škola biće održano prema ranijem planu – od 21. do 23. juna. Svršeni osnovci će pored maternjeg jezika i matematike polagati i test iz jednog od pet predmeta (geografija, istorija, biologija, fizika i hemija) koji su ranije izabrali. 

Povezane objave