LAG započeo radionice posvećene mentalnom zdravlju srednjoškolaca

 LAG započeo radionice posvećene mentalnom zdravlju srednjoškolaca

Skoro svaki treći srednjoškolac suočava se sa nekim vidom problema sa mentalnim zdravljem, a više od 50% među njima je onih kojima je hitno potrebna neka vrsta pomoći i lečenja, pokazuju istraživanja. To je bio motiv za projekat Lokalne akcione grupe koji se bavi upravo mentalnim zdravljem mladih, a koji će biti realizovan narednih meseci kroz radionice stručnih lica. Projekat je započet u Tehnološkoj školi, a radionicama su prisustvovali učenici svih razreda ove škole.

Projekat Lokalne akcione grupe jedan je od podržanih na ovogodišnjem konkursu Partnerstvo za budućnost kompanije Moravacem. 

Projekat Lokalne akcione grupe baziran je na prevenciji, što znači da će se baviti modelima pravovremenog reagovanja na potencijalne probleme. Psihološkinju Aleksandru Miladinović pitali smo koji to znaci mogu da nam otkriju sam početak narušenog mentalnog zdravlja.

Radionice će narednih meseci biti održavane u svim srednjim školama u opštini Paraćin, a teme iz oblasti mentalnog zdravlja biće birane  na osnovu interesovanja mladih.

Povezane objave