LIČNI MOTIVI ALI I HUMANI CILJ: Paraćinac Filip Radojković se sprema za Beogradski maraton i istovremeno prikuplja novac za porodicu koja živi u lošim uslovima!

 LIČNI MOTIVI ALI I HUMANI CILJ: Paraćinac Filip Radojković se sprema za Beogradski maraton i istovremeno prikuplja novac za porodicu koja živi u lošim uslovima!

Paraćinac Filip Radojković koji se čitavog života bavio fudbalom ove godine će predstavljati Paraćin u jednoj potpuno drugačijoj sportskoj disciplini – na 36. Beogradskom maratonu koji će biti održan 23. aprila.

Kako sam Radojković kaže, do sada nije imao iskustva sa „dugim prugama“ ali je odluku da se u tome oproba doneo krajem prošle godine.

Iskreno želeo sam najpre da istrčim svoj prvi polumaraton. Međutim, nakon nekog vremena spremanja sam upitao sebe zašto ne bih mogao istrčati i svih 42,2km? Smatram da granice ne postoje pa sam u skladu sa tim odlučio da ipak to bude maraton! Obzirom da sam bez iskustva sto se tiče “dugih pruga” cilj mi je prevenstveno istrčati svih 42,2km bez nekog vremenskog limita. 

kaže Filip Radojković.
foto: F.R.

Osim ličnih motiva i ciljeva koje je sebi zadao, ovaj Paraćinac ima i humanu misiju i želi da animira sugrađane da pomognu jednoj ugroženoj porodici:

Prošla godina je bila dosta teška na svim poljima za mene, zbog čega sam i resio da sebi u novoj godini zadam neke nove izazove i ciljeve koji će mi biti dodatni motiv. Gledajući društvene mreže, naišao sam na porodicu Cvetković kojoj je potrebna pomoć jer živi u jako teškim uslovima. Razmišljajući kako mogu da pomognem, palo mi je na pamet da spojim lepo i korisno i da pokušam uz pomoć svojih sugrađana da sakupim novčana sredstva koja će im definitivno olakšati i pomoći da sagrade novi dom.

ističe Radojković.
foto: F.R.

Radojković se od 6. godine bavi fudbalom, igrao je za gradske rivale ali i u inostranstvu. Sada igra i futsal, a uporedo se priprema da istrči preko 40km dugu stazu Beogradskog maratona

Odrastao sam na Jedinstvu gde sam napravio svoje prve fudbalske korake. Igrao sam za Jedinstvo, SFS Borac, Slogu Despotovac, Rtanj Boljevac, kao i za klubove u Švedskoj (Nybro IF, Pukebergs BK). Trenutno takođe igram u trećoj futsal ligi za ekipu KMF Jagodina. Pripreme za maraton mi se sastoje od trcanja minimum 3 puta nedeljno u cilju da kroz ta tri treninga istrčim ukupno 42km nedeljno. Uz to imam utakmice malog i velikog fudbala u toku nedelje, pa i na to gledam kao na neke dodatne treninge. 

kaže Filip.

Radojković je za predstojeći izazov višestruko motivisan i misli da je dobra stvar spojiti lične motive i dobrobit za društvo.

Ovo smatram velikim izazovom jer se nikada do sada se nisam susreo sa sličnim. Svakako bih želeo da svaki naredni put spojim svoje trčanje sa nekom humanitarnom akcijom jer mi to daje dodatni motiv i vetar u leđa. 

zaključuje Radojković.

Svako ko je u mogućnosti da se pridruži donaciji može kontaktirati Filipa putem broja telefona +381605904999 a uplate su moguće na račun 170-10590681000-09 – sa naznakom za porodicu Cvetković.

Porodica Cvetković sa četiri deteta živi u jako lošim uslovima u selu Trnovče kod Velike Plane. Akciju za pomoć pokrenula je organizacija Srbi za Srbe, kako bi bila prikupljena sredstva za uređenje domaćinstva u kome živi ova šestočlana porodica.

Povezane objave