MatchIT – kako što jednostavnije ostvariti „match“ sa poslodavcima u IT industriji

 MatchIT – kako što jednostavnije ostvariti „match“ sa poslodavcima u IT industriji

U nizu edukativnih predavanja koja organizuje paraćinski Regionalni startap centar, Paraćincima je na sinoćnjem događaju predstavljena i platforma MatchIT koja umnogome olakšava regrutaciju u IT industriji. Jedan od osnivača ove revolucionarne platforme, David Antonijević, upoznao je posetioce RISC-a sa prednostima MatchIT-a u odnosu na druge platforme, objasnio na koji način funkcioniše i da li je upotrebljiva za druge industrije.

U osnovi, MatchIT je platforma za pronalaženje poslova koja koristi sisteme veštačke inteligencije kako bi korisnicima obezbedili savršen „match“ odnosno spoj.

Putem naše platforme, korisnici – kandidati prvenstveno, imaju mogućnost anonimnosti tj. privatnosti za korišćenje gde nema svakodnevnog uznemiravanja od strane različitih regrutera. Korisnici gledaju pozicije koje njima odgovaraju, po parametrima kako iskustva, tako i njihovih preferenci u smislu očekivanog ranga plate, načina rada, liste benefita i drugih ključnih parametara koji su za njih bitni. Korisnici naše aplikacije mogu ostvariti čak i pasivnu zaradu – davanjem preporuka za određene pozicije, gde ukoliko dođe do zaposlenja tog kandidata u kompaniji, taj koji je dao predlog može ostvariti zaradu.

objašnjava David Antonijević iz MatchIT-a.

foto: screenshot matchit.rs

Antonijević dodaje da je platforma lansirana krajem novembra prethodne godine, a da već ima oko 3.000 korisnika iz pozicije kandidata kao i preko 80 kompanija, odnosno potencijalnih poslodavaca, a radi se o apsolutno organskom rastu. U ovom trenutku najprilagođenija je IT inženjerima jer je za njima najveća potražnja, ali je prilagođena i kandidatima za ostale pozicije u IT industriji.

Usmerili smo se na nišu IT-a, s obzirom na to da imamo veliko iskustvo pređašnjeg rada u ovoj oblasti, dok trenutno radimo na prilagođavanju rešenja i za druge industrije poput ugostiteljstva, farmacije, transporta i mnogih drugih. Trenutno smo u pregovorima sa različitim investicionim fondovima iz naše regije, a isto tako i sa pojedinim kompanijama kod nas u vezi potencijalne investicije i samog partnerstva za ulazak u druge niše.

kaže Antonijević.

Predavanju je prisustvovao veliki broj mladih ljudi koji su imali priliku i za interaktivnu diskusiju, kao i da postave pitanja o svemu što ih interesuje u vezi sa platformom MatchIT.

Povezane objave