Meštani sprečili radove na proširenju puta do kamenoloma na Babi

 Meštani sprečili radove na proširenju puta do kamenoloma na Babi

foto: screenshot https://www.facebook.com/odbranimoBabu

U toku jučerašnjeg dana, mašine „Kruševacputa“ radile su na proširenju puta za potrebe prolaska kamiona do kamenoloma, tvrde meštani sela u podnožju planine Baba. Mašine su, prema rečima Bobana Momirovića koji je bio na mestu događaja, nasipale nekategorisani put širine 2,5m kako bi dobili širinu od 8m.

Deo na kom su radili vodi se kao opštinsko zemljište, mada su ušli i u privatni posed. To zemljište ima dva katastarska broja – jedan je nekategorisani put, a drugi deo je poljoprivredno zemljište. Ne može poljoprivredno zemljište da se posipa kako bi se dobila ta širina od 8 metara, jednostavno ne može poljoprivredno zemljište da postane tranzitni put za kamione. Oni to rade ikakve dozvole i papira.

objašnjava Momirović.

Da bi bilo osnova za radove, zemljište bi moralo da se prekategoriše i preinači u putno, uz odgovarajuću projektnu dokumentaciju, kaže Momirović. Kako kaže, osim radnika koji su upravljali vozilima, prisutna je bila i predstavnica Kruševacputa.

Mašinama su upravljali strani državljani za koje ne znamo ni da li razumeju jezik. Tamo su se nalazili gredelj, rovokopač i kamion. Jedna mašina, gredelj, odmah je napustila ovo mesto čim smo se pojavili tako da postoji sumnja da nema licencu za rad. To sve treba da se ispita.

ističe Momirović.
foto: foto: screenshot https://www.facebook.com/odbranimoBabu

Epilog jučerašnjih događaja usledio je po dolasku komunalnog i građevinskog inspektora koji su sačinili zapisnik sa lica mesta.

Bili su inspektor Bajkić i inspektor Ristić, mi prisutni smo naveli sve tačke gde su napravljeni prekršaji, oni su sastavili zapisnik i prema tome Kruševacput ne bi smeo da nastavi rad dok ne prikupi sve potrebne dozvole. Videćemo da li će to da se poštuje.

rekao je Boban Momirović.

Prema trenutnim saznanjima, danas nije bilo aktivnosti i pokušaja proširivanja puta ka kamenolomu na planini Baba.

Povezane objave