MILADINOVIĆ: Od Terzića sam mnogo naučio, biće mi prijatelj do kraja života

 MILADINOVIĆ: Od Terzića sam mnogo naučio, biće mi prijatelj do kraja života

Nakon utakmice protiv Pčinje iz Trgovišta u drugom kolu Srpske lige Istok, došlo je do – za mnoge iznenađujuće promene šefa stručnog štaba FK SFS Borca. Iz kluba je otišao Zoran Terzić koji je Staklarce predvodio prethodnih 19 meseci i sa kojim je tim neporažen osvojio Zonu Zapad i povratio srpskoligaški status. Na mesto šefa struke postavljen je Darko Miladinović koji je bio pomoćnik Terziću.

Miladinović je pretpremijeru na klupi Borca imao u sredu na prijateljskoj utakmici protiv FK Jedinstva, a zvaničnu premijeru u Srpskoj ligi imaće ove subote kada Staklarce očekuje teško gostovanje u Knjaževcu ekipi Timočanina. Miladinović se komentarišu trenutnu situaciju u klubu osvrnuo i na svoj odnos sa, sada već bivšim trenerom SFS Borca:

Zoran Terzić je jedan izuzetan trener od koga sam ja kao njegov pomoćnik dosta naučio. Jedan pre svega dobar čovek i nadam se moj prijatelj do kraja života. Drago mi je što sam sarađivao sa takvim čovekom, što sam mogao da naučim dosta od njega. Ono što mogu da vam kažem, to je da je on dao inicijativu da ja nastavim njegov rad i da budem trener. Nije to to bila samo ideja uprave nego i njegova. Ponudio mi je pomoć za sve što treba i želim još jednom, ovako javno, u svoje ime, ime kluba i u ime navijača Borca da mu se zahvalim za sve što je uradio za Borac.

ističe Darko Miladinović, novi trener FK SFS Borac.

Miladinović kaže da je raspored njegove ekipe u Srpskoj ligi Istok prilično težak i da su zbog toga mnogi skeptici kada je u pitanju uspešnost Borca u ovom rangu takmičenja.

Mene to na neki način raduje, zato što mislim da su ovi momci dosta kvalitetni, da smo jedna kompaktna ekipa sa dobrim igračima, sa dobrim momcima gde samo mislim da treba malo da se stegnemo i da dignemo tu atmosferu u klubu da bi sve bilo kako treba. Ne želim da menjam ništa što je išlo dobro – imali smo čini mi se 35 pobeda, samo ću nastaviti takav rad.

kaže Miladinović.

Timočanin iz Knjaževca jedan je od ozbiljnijih pretendenata za osvajanje Srpske lige Istok, te Staklarci u subotu neće imati nimalo lak zadatak.

Po meni, radi se o ekipi koja je po meni možda i glavni pretendent za prvo mesto, uz Dubočicu. Ne bih želeo ništa da kažem, da ljudi pogrešno ne shvate pošto publika u Paraćinu voli fudbal, ali voli samo pobede. U porazima i u lošim situacijama retko kad imamo podršku i ovi momci i ja – a pričam i za Jedinstvo i za Borac. Ne bih želeo da kažem da smo i mi u tom vrhu da me neko ne shvati pogrešno, ali moja ekipa je kandidat za sam vrh. E sad, do nas je da li ćemo to biti ili nećemo. Težak je raspored, posle ovog gostovanja dolazi Meševo, pa imamo dva vezana gostovanja, nakon toga dolazzi nam Dubočica. Moramo biti jaki, moramo biti svi kompaktni da izađemo jaki iz ovoga.

rekao je novi šef struke Staklaraca.

Na okršaj sa trenutnim liderom prvenstva, ekipom Timočanina, SFS Borac ide bez iskusnog Nenada Simića koji je u prethodnom meču dobio crveni karton i bez kapitena Nikole Milenkovića koji je u meču sa Pčinjom zadobio prelom jagodične kosti i prinuđen je na višenedeljnu pauzu.

Meč u Knjaževcu između Timočanina i SFS Borca biće odigran u subotu, s početkom u 17:30.

Povezane objave