Mlađi osnovci se vraćaju u klupe, ostali školarci kombinovano počinju polugodište

 Mlađi osnovci se vraćaju u klupe, ostali školarci kombinovano počinju polugodište

foto: unsplash.com

Učenici od 1. do 4. razreda od ponedeljka 24. januara neposrednom nastavom počinju drugo polugodište školske 2021/2022. godine. Stariji osnovci i srednjoškolci od ponedeljka će ići po kombinovanom modelu, odnosno podeljeni u grupe. Ovu odluku donelo je Ministarstvo prosvete na osnovu podataka Tima za škole koji će na nedeljnom nivou pratiti epidemijsku situaciju među decom školskog uzrasta.

Dejan Nešić, član Opštinskog veća zadužen za obrazovanje potvrdio je da će učenici paraćinskih škola po donetim odlukama ministarstva krenuti na nastavu i rekao da će situacija biti svakodnevno praćena.

Tako počinjemo, to je konačna odluka. E sad, u zavisnosti od broja obolelih, škole će same da primenjuju određene mere. Ukoliko u grupi od 16 učenika imate više od troje koji su pozitivni, cela grupa prelazi na onlajn. Pratiće se stanje svakodnevno i na osnovu broja potvrđenih slučajeva će se primenjivati određeni model nastave.

istakao je Nešić.

Prema podacima preuzetim iz elektronskog sistema „Servis javnog zdravlja“ u nedelji od 12. do 19. januara broj obolele dece školskog uzrasta od 6 do 18 godina je bio 3074 (0.4%) obolelih. Učešće dece školskog uzrasta u ukupnom broju potvrđenih slučajeva COVID-19 u istom periodu iznosio je 2.8%, objavljeno je na sajtu Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Povezane objave