Mladoj aktivistkinji dijagnostifikovana leukemija, potrebna joj je naša pomoć!

 Mladoj aktivistkinji dijagnostifikovana leukemija, potrebna joj je naša pomoć!

Dvadesetdvogodišnjoj Aleksandri Paunović, mladoj aktivstkinji Drenovačkog omladinskog kluba i Okulara iz Ćićevca, borkinji za prava mladih, nedavno je dijagnostifikovana akutna limfoblastična leukemija, tip B. Kako bi se izlečila, potrebna joj je naša pomoć.

Aleksandri su neophodni trombociti koje može donirati svako ko je krvna grupa A+ ili A-. Svako ko želi da to uradi potrebno je da ode u Institut za transfuziju krvi Beograd (Svetog Save 39) i tamo kaže da bi želeo da donira trombocite za Aleksandru Paunović sa brojem 3732. To je moguće uraditi svakog radnog dana od 8 do 10:30. Jako je važno da znate da tada dajete uzorak za testiranje i da ćete tek kasnije saznati da li možete Aleksandri da date trombocite. Molim vas da nam javite ukoliko ste otišli, kako bismo mogli da vas obavestimo o rezultatima pošto transfuzija to ne radi. – kažu njeni prijatelji (kontakt osoba Aleksandra Milutinović 0605656191)

22. avgusta u Crvenom krstu Ćićevac u periodu od 10-16h biće organizovana akcija dobrovoljnog davanja krvi. Tada će na akciji biti moguće donirati matične ćelije za Aleksandru i upisati se u Registar davalaca matičnih ćelija. Matične ćelije se prikupljaju preko vene, slično procesu davanja krvi i proces nije bolan i ne utiče na davaoca. Potrebno je da imate od 18 do 45 godina, da ste zdravi, a krvna grupa je nebitna. Ukoliko biste donirali matične ćelije, potrebno je da se javite na broj 0605656191 (Aleksandra Milutinović). Ona će vas obavestiti o procesu i dati vam više informacija.

Povezane objave