MOGUĆI JAKI UDARI VETRA – u Pomoravlju na snazi NARANDžASTI METEOALARM

 MOGUĆI JAKI UDARI VETRA – u Pomoravlju na snazi NARANDžASTI METEOALARM

Prema prognozi republičkog Hidrometeorološkog zavoda, danas možemo očekivati dodatno jačanje južnog i jugoistočnog vetra. Na teritoriji Banata i Pomoravlja je za danas aktiviran narandžasti meteoalarm, mogući su udari do 100km/h.

U Beogradu i Bačkoj je na snazi žuti meteoalarm, mogući su udari oko 50km/h.

Narandžasti meteoalarm znači da je vreme opasno, odnosno da su prognozirane opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe.

Vreme narednih dana

Prema prognozi koju daje PN METEO, košava će se u Paraćinu danas dodatno pojačati, pa će tokom popodneva i večeri imati jake udare. Maksimalna dnevna temperatura biće od 17 do 20 stepeni. U noći između srede i četvrtka novo prolazno naoblačenje sa kišom u jutarnjim satima, negde između 3 i 5h. Već u četvrtak pre podne nas očekuje razvedravanje i toplo vreme. Vetar će sa košave, skrenuti na umeren jugozapadni uz dopremanje još toplijeg vazduha sa severa Afrike. Maksimalna temperatura u četvrtak oko 22-23 stepena, tomom vikenda prave letnje temperature do 28 stepeni.

Povezane objave