Nacrt odluke o zaštićenom području „Spomenik prirode vrelo Grze“ na javnoj raspravi do 25. juna

 Nacrt odluke o zaštićenom području „Spomenik prirode vrelo Grze“ na javnoj raspravi do 25. juna

Udruženje građana „Pridruži se“ uputilo je na javnu raspravu nacrt odluke o izmeni odluke o zaštićenom području „Spomenik prirode vrelo Grze“. Građani u javnoj raspravi mogu učestvovati ostavljanjem komentara uz objavu zakačenu za vrh fejsbuk strane udruženja ili korišećnjem forme za kontakt na internet strani udruženja na adresi www.pridruzise.rs

Izmene koje su predlažene u postojećoj odluci su promena upravljača zaštićenog područja, hitno formiranje čuvarske službe, izdvajanje sredstava za popravku javnog inventara, hitno pokretanje procedure za izradu novog desotogodišnjeg plana upravljanja i propisivanje transparentnijeg načina izveštavanja i planiranja poslova u vezi sa zaštićenim područjem.

 U okviru javne rasprave u nedelju 18. juna održan je okrugli sto na kome su prisutni predstavnici drugih udruženja građana predložili da se razmotri i kao otvorena opcija ostavi i mogućnost poveravanja upravljanja zaštićenim područjem nekom udruženju građana po modelu koji se već koristi u Srbiji i po kome su neka ribolovačka udruženja postavljena za upravljače zaštićenih područja.

Javna rasprava otvorena je do nedelje 25. juna u 12.00 časova.

Povezane objave