Najava kulturnih događaja u martu

 Najava kulturnih događaja u martu

Mesec mart biće pun događaja u organizaciji paraćinskog Kuturnog centra, a prvi među njima zakazan je već za utorak 15. mart. U pitanju je koncert violončeliste Srđana Sretenovića koji početi u 19h.

foto: Kulturni centar Paraćin

Srđan Sretenović je naš proslavljeni violončelista; on je i kompozitor za violončelo i električno violončelo i nastupao je sa brojnim simfonijskim i drugim gudačkim orkestrima širom zemlje i inostranstva. Pored toga, redovan je profesor Fakulteta muzičkih umetnosti u Beogradu. Zaista nije fraza kada bih rekao da je ovo koncert koji ne bi trebalo propustiti, jer umetnike ovakvog ranga nemamo baš često priliku da vidimo u našem gradu.

ističe Nenad Jevtić, portparol Kulturnog centra Paraćin.

Tokom naredne nedelje biće održane i filmske projekcije u sali paraćinskog Pozorišta.

Na zahtev gledalaca i građana Paraćina, na repertoaru je ponovo naš domaći hit film – romantična drama „Leto kada sam naučila da letim“ gde noseće uloge igraju naši proslavljeni glumci Olga Odanović i Žarko Laušević. Druga filmska poslastica za one koji vole Betmena je nova filmska priča iz sage o Betmenu. Impozantnu holivudsku ekipu glumaca predvodi Robert Patinson.

kaže Nenad Jevtić.

Opise filmova koja će paraćinska publika moći da pogleda i termine prokazivanja možete naći na ovom linku.

Bogat program Kulturni centar pripremio je i za ljubitelje književnosti, te su za ovaj mesec planirane tri književne večeri u galeriji Kulturnog centra:

Prva u nizu je u petak 18. marta u 19h kada će biti predstavljeno književno delo Olge Mančić Ružić Lodike, i to predstavljanjem knjige „Laureat umetničke istine i prosvećenja“ dr Milovana Gočmanca. Pored članova KK Mirko Banjević, književnoj večeri će prisustvovati i prof. dr Predrag Jašović koji će takođe govoriti o književnom delu Olge Mančić Ružić.

„Sećanje na Nenu“ je književno veče koje će biti održano 25. marta u 19h, a biće posvećeno nedavno preminuloj pesnikinji Mileni Vučković Neni iz Paraćina. Poslednje književno veče u nizu je 29. marta i biće malo drugačije jer će nam se prvi put predstaviti Udruženje književnika Branko Miljković iz Niša, sa svojim gostima i svojim specijalnim programom.

rekao je Nenad Jevtić, portparol Kulturnog centra Paraćin.

Kulturni centar Paraćin o svim svojim aktivnostima javnost redovno obaveštava i putem svoje fejsbuk strane, kao i instagram profila.

Povezane objave