Nakon dve godine pauze, u Paraćinu održan Dečiji karneval

 Nakon dve godine pauze, u Paraćinu održan Dečiji karneval

Kiša i loše vreme nisu uspeli da pokvare dobro raspoloženje u centru Paraćina, za koje je zaslužno oko 400 mališana koji su učesvovali u ovogodišnjem, desetom po redu Dečijem karnevalu. Paraćinom se orila dečija pesma, a na sceni u glavnoj ulici sminjivale su se vile, princeze, policajci, vojnici, karatisti… Raznovrsni kostimi najmlađih Paraćinaca i šareni kišobrani učinili su da zaboravimo na hladnoću koji je doneo sedamnaesti septembarski dan. Karneval je zbog epidemiološke situacije prethodne dve godine izostao, te je ovogodišnja jubilarna manifestacija okupila veliki broj predškolaca i mlađih školaraca, ali i posetilaca.

Ove godine učestvovalo je 15 grupa, imamo preko 400 učesnika – predškolaca i učenika nižih razreda osnovnih škola. Na uvodnom delu otvaranja imali smo i animatore, zatim i defile u glavnoj ulici. Svako dete dobilo je i poklon – ranac koji je obezbedila Turistička organizacija, a pokrovitelji Paraćinka Paraćin i Bahus su obezbedili slatkiše i sokove za decu.

rekao je Vladan Vučković, direktor Turističke organizacije opštine Paraćin.

Dečiji karneval realizuje Turistička organizacija opštine Paraćin i ovaj festival deo je Krstovdanskih svečanosti kojim se obeležava Dan opštine Paraćin.

Povezane objave